Supreme neemt Ducati Streetfighter V4 S onder handen

Supreme, de onbetwiste koning van lucratieve crossbranding

Supreme is een merk, oorspronkelijk uit New York, waar in april 1994 de eerste Supreme-store werd geopend door James Jebbia. Het merk richt zich grotendeels op jeugd uit de skateboard-, hiphop-, en punkcultuur. Het bedrijf produceert voornamelijk streetwear, accessoires en skateboards. Opmerkelijk is dat producten vaak tweedehands worden doorverkocht, het zogenaamde “reselling”. Dit wordt uitgelokt door de beperkte oplage van een elke uitvoering. Truien, hoodies en t-shirt’s met het zogenaamde box logo erop is een van de bekendste items van Supreme. Het herkenbare rode beeldmerk van het bedrijf is in hoge mate geïnspireerd op uitingen van de propagandakunstenaresBarbara Kruger.

Supreme heeft door de jaren met veel verschillende merken en bedrijven samengewerkt om een item of kledingstuk te maken. o.a, The North Face, Stone Island, Vans, Nike en nog veel meer. Veel van deze “collabs” komen vaker terug met nieuwe items. Meestal stijgen de prijzen in samenwerking harder dan de normale artikelen. In 2016 schreef het bedrijf geschiedenis door als eerste streetwearbedrijf een samenwerking aan te gaan met een Haut Couture-modebedrijf, namelijk Louis Vuitton.

Nu lanceert Supreme zijn lente-zomercollectie 2024 en wat springt daar uit? Een rasechte Italiaanse naked bike, een Ducati Streetfighter V4 S. Bronnen dichtbij het project verraden Drudi Performance, de gerespecteerde Italiaanse helmenmaker die verantwoordelijk is voor Valentino Rossi’s aangepaste helmen, als ontwerper van de speciale kleurstelling. Supreme logo’s verschijnen ook aan de binnenkant van de witte velgen, als aanvulling op de rode Brembo remklauwen. Pirelli kon een paar van zijn eigen logo’s op het voorspatbord en de kuip zetten, net als Shell met zijn alomtegenwoordige schelp.

Onder al dat moois wordt de Streetfighter V4 S aangedreven door dezelfde 1.103cc Stradale V4 die het vlaggenschip van de Ducati Panigale V4 laat laagvliegen. Deze, mochten we het in onze handen leggen, widowmaker ontwikkelt 208 pk en 123 Nm aan koppel, gaat in 3,2 seconden naar 100km/u en in 7,7 seconden naar 200 km/u. De topsnelheid ligt op 270 km/u. Gelukkig zijn er de tractiecontrole, diverse rijmodi, wheeliecontrole, ABS in bochten, motorremcontrole en een tweeweg quickshifter die de rijder helpen alles onder controle te houden.

De prijs? Die is vooralsnog onbekend maar weet dat je voor deze kleurenstelling een pak zal moeten opleggen op een basisprijs van 27.090 euro voor een ‘normale’ Streetfighter V4 S.

 

 

 

 

You May Also Like

AC Schnitzer maakt BMW M2 Competition nog gruwelijker

Release The Beast… We hebben al een paar keer het genoegen gehad een BMW ...

Duurder dan deze Ferrari wordt het nooit

51,7 miljoen dollar  Het is gebeurd. Daar waar experten er eigenlijk al geen twijfel ...

MenStyle Road Test: Fiat 500e La Prima Cabrio

Waan je even Leonardo DiCaprio In tegenstelling tot zijn alter ego in The Wolf ...