Brabus doorbreekt magische grens van 1.000 pk met nieuwe raket

Hier is de Brabus Rocket 1000

Voor wie de Mercedes-AMG GT 63 S E Performance 4-Door Coupé met zijn 843 pk en 1.470 Nm een koppel nog niet genoeg heeft, moet snel maar een tripje naar Bottrop plannen, het hoofdkwartier van Brabus… en maak van snel maar supersonisch snel want het zal, denken we, niet lang duren voor de 25 exemplaren van de Brabus Rocket 1.000 een eigenaar gevonden hebben.

En die 1.000 is niet lukraak gekozen. Zo heeft de Brabus Rocket 1000, je raadt het al, 1.000 pk en rolt er ook maar liefst 1.820 Nm aan koppel van de tuningbank al laten de dekselse Duitsers wel weten het koppel elektronisch te begrenzen tot ‘maar’ 1.620 Nm. Een actie waar bandenfabrikanten niet zo gelukkig van worden in tegenstelling tot de portefeuille van de nieuwe eigenaar.

Hoewel, die 200 Nm aan koppel minder zal geen streep rubber minder op het asfalt achterlaten als je weet dat deze machine in 2,6 seconden naar 100 km/u spurt en een topsnelheid ontwikkelt van maar liefst 316 km/u, of zo’n 0,3 seconden sneller dan zijn ongerept broertje uit Affalterbach.

En zo heeft Brabus een antwoord geboden aan hun klanten die vroegen of er effectief ooit vier cijfers op de technische fiche in de categorie PK’s zouden komen. 1.000 pk aan vermogen om eindeloos door de stratosfeer te reizen… voor die 25 gelukzakken toch.

 

You May Also Like

Bruce Springsteen verovert harten tijdens Big Game-campagne voor Jeep

The Boss in “The Middle” Naast een historische Super Bowl-avond, waar een aantal records ...

De nieuwe Candela C-8 is een Polestar op water

Elektrisch ‘speedboat-varen’ De nieuwe Candela C-8 ‘powered by Polestar’ is het eerste product van ...

ABT breng met gelimiteerde XGT een Audi R8 racebak voor de openbare weg!

Wie gaat er met één van de 99 exemplaren lopen?  Een auto waar we ...