Voor het eerst pleurt Pagani een handbak in de Huayra

Hier is de Pagani Huayra Epitome

De speciale afdeling Grandi Complicazioni van Pagani kreeg de vraag van een goede klant met een al minstens even goede bankrekening. ‘Kunnen jullie een handgeschakelde Huayra bouwen?’ Een kleine twee jaar later, na heel veel overleg, ontwikkeling en afwerking, is het zover. De Huayra Epitome rolt van de spreekwoordelijke band.

En vergeet de band want zo’n wagen wordt grotendeels met de hand gebouwd. Zo moest voor deze transformatie ook het volledige carrosseriewerk aangepast worden. De nog steeds erg herkenbare Epitome is volledig gehuld in een blauwgetint koolstofvezel met een unieke voor- en achterpartij. Ook achteraan, een grote rechtstreeks in de zijschermen geïntegreerde achtervleugel. De grootste wijzigingen, naast de handbak natuurlijk, vinden we vooral binnenin terug.

Kijken we onderhuids, dan vinden we de gekende door AMG geleverde biturbo-V12 van 5.980 cc, goed voor, in dit geval, 864 pk en 1.100 Nm koppel en dus nu gekoppeld aan een manuele zevenbak. Ook nieuw, zes in plaats van vier titanium uitlaatpijpen en dat is niet enkel voor de show en extra geluid. Zo komen ze uit in de diffusors en zorgen zo ook voor meer downforce.

You May Also Like

Komt deze Chinese 100% elektrische ‘Rolls’ wat tegen Europese schenen stampen?

Te bekijken vanaf 30 oktober. Dat Chinese automerken Europa beginnen overspoelen is geen nieuw ...

My Ami Buggy gaat in erg gelimiteerde oplage in productie

Dan toch!  Slechts enkele maanden na de voorstelling van de My Ami Buggy Concept ...

Is de Lucid Air de volgende Tesla-killer?

Arme Elon?  Er zijn er verschillenden die het pretenderen maar slecht weinigen gegeven…Tesla een ...