Als door een schorpioen gestoken: Abarth 600e ontbindt zijn duivels

De krachtigste Abarth ooit

Een merk waar wij altijd wel wild van worden? Abarth! Of we nu over Spa-Francorchamps bollen of de eerste elektrische variant laten kennismaken met onze rechtervoet, het fungehalte is steevast aanwezig. En daar ze bij het ‘hoofdhuis’ Stellantis verder inzetten op de elektrische transitie, is dit, voor sommigen helaas, ook het geval bij het anders zo heerlijk ronkende Abarth. Volgende in het lijstje? De Abarth 600e. Hoewel een lancering eerder wat later gepland stond, moesten ze alle zeilen bijzetten daar gelekte beelden van de reclamespot zijn weg al pijlsnel naar het internet vonden.

En over pijlsnel op de weg gesproken, dat is de Abarth 600e zeker. Zo is deze variant de krachtigste ooit van het merk met de schorpioen en tikt het vermogen af op 240 elektrische paardjes die galopperen met dank aan een mechanisch sperdifferentieel. Ook leuk, de nieuwe kleur, Hypnotica Purple, een grote achtervleugel en zowaar 20″-velgen en een remsysteem dat naar eigen zeggen ‘past bij de prestaties’.

Wie een exemplaar wilt bemachtigen zal misschien wel snel moeten zijn. Van de eerste reeks, Scorpionissima, zullen maar 1.949 stuks, allen met een officieel certificaat, geproduceerd worden. Over prijzen, configuratie op de website,… is het nog even wachten.

You May Also Like

Brabus Rocket 900…dé gezinswagen voor stoere papa’s

Fasten your seatbelts… Wat Als? Je tien AMG GT 4-Door Coupé’s onder handen laat ...

MenStyle Road Test: Mercedes-Benz GLC 300 4MATIC AMG-Line

Mercedes-Benz heeft zijn GLC in een nieuw jasje gestoken. Hoewel de GLC nog steeds ...

Beast Mode: Mercedes-AMG GT Black Series

Black Series Matters We moeten het tot onze grote schande toegeven, we brengen te ...