Wat doet deze Alfa Romeo F1 op de autosnelweg?

Morgen, zaterdag 24 juni,  is het 113 jaar geleden dat Alfa Romeo in 1910 werd opgericht.

Om deze belangrijke mijlpaal te vieren, geeft Alfa Romeo zijn liefhebbers opnieuw een demonstratie van zijn gedurfde houding. De spectaculaire video die het merk samen met Formule 1-coureur Zhou Guanyu heeft gemaakt, is een manifest van de waarden die al sinds 1910 het DNA van Alfa Romeo bepalen: Nobele sportiviteit en Made in Italy.

Het merk vroeg de Chinese coureur Zhou Guanyu om zijn rijvaardigheid te demonstreren op een circuit dat niet tot de 23 locaties van dit jaar behoorde. De coureur sprong aan boord van zijn eenzitter in de fabriek in Cassino waar de Giulia en Stelvio tot leven worden gewekt. De werknemers van de fabriek gaven hem een warm welkom, met donuts en een traditionele foto, totdat hij de fabriekspoorten verliet.

Voor Zhou Guanyu was het tijd om met de Formule 1-éénzitter de snelweg af te rijden van Piedimonte San Germano naar de afslag Pomigliano d’Arco, waar de Alfa Romeo Giambattista Vico-fabriek staat, waar de Tonale dagelijks wordt geproduceerd. De werknemers van de fabriek in de buurt van Napels waren duidelijk goed voorbereid toen ze de ontwikkelingen van de coureur verwelkomden en toejuichten, in een omgeving die compleet anders was dan normaal.

Sinds 1910 bestrijkt de geschiedenis van Alfa Romeo meer dan 100 jaar, waarin het hele generaties in
vervoering bracht en samen met het land alle maatschappelijke ontwikkelingen doormaakte die Italië in de 20e eeuw vorm gaven. Tijdperken die werden gekenmerkt door sportieve glorie en commerciële successen, afgewisseld met andere, complexere tijden, zoals internationale conflicten die een harde klap uitdeelden aan de toenmalige maatschappij. De krachtige wederopstanding van het land na de twee wereldoorlogen verenigt Italië en Alfa Romeo. De gedurfde houding en de gebruikelijke inclusieve aanpak hebben ervoor gezorgd dat het merk altijd is teruggekeerd om liefhebbers van auto’s en sportiviteit te prikkelen.

Feestelijkheden in het Alfa Romeo Museum in Arese

Voor de 113de verjaardag maakt het museum in Area zich officieel op om het eeuwfeest van de
Quadrifoglio te vieren. Op zaterdag 24 juni wordt om 16.30 uur een backstage lezing gegeven over de geschiedenis van het icoon dat de sportieve geschiedenis van Alfa Romeo belichaamt. De eregast is Giorgio Sivocci, kleinzoon van Ugo, de coureur die in 1923 de legendarische Targa Florio won in een RL, de eerste auto met een groen klavertjevier op een witte achtergrond op de motorkap.

Aan het einde van de lezing vertrekt een lange stoet Alfa Romeo’s van alle modellen en tijdperken over het interne circuit van het museum, gevolgd door een optocht richting het centrum van Arese naar een groen gebied, waar een speciale flashmob wordt gehouden voor de Quadrifoglio als de zon ondergaat.

Op zondag 25 juni zijn er verschillende activiteiten gepland voor groepen en gezinnen, zoals de speurtocht met het thema Quadrifoglio in de zalen van het Alfa Romeo Museum.

Het volledige evenementenschema kan worden bekeken op www.museoalfaromeo.com

You May Also Like

Bang & Olufsen en Scuderia Ferrari zetten partnership verder

Ze zullen ook nieuwe en opwindende speciale editie-producten lanceren Hebbedingetjes voor de man die ...

Nederlander voegt gouden F1-wagen aan collectie toe

Bij 300K abonnees maakt hij hem ook rijklaar… Iemand die het allemaal wel netjes ...

een eerste blik in de luxueuze gloednieuwe, volledig elektrische Jeep Wagoneer S

Jeep kijkt naar zijn legendarische geschiedenis terwijl het aan zijn geëlektrificeerde toekomst werkt De ...