Een zomers klokje, de Bell&Ross BR 05 GMT SKY BLUE

Blauw, blauw, blauw…

Neen, het is niet aan de betreurde Thé Lau en het nummer van The Scene waar we nu aan denken toch gaan we vandaag toch even tussen hemel en aarde. Zo is de hemel één van de mooiste plekken op aarde. Deze twee complementaire werelden hebben vanaf het begin deel uitgemaakt van het DNA van Bell & Ross, een bron van inspiratie en creativiteit voor het merk. Bell & Ross, heeft sinds haar oprichting, techniek en functionaliteit geleend van de luchtvaartwereld om tijdinstrumenten te creëren die refereren aan boordinstrumenten. Vandaag, de nieuwe BR 05 GMT Sky Blue met zijn exclusieve blauw getinte wijzerplaat viert een samenkomst van de azuurblauwe hemel en de blauwe planeet. Een hemelse en inspirerende kleur, zowel natuurlijk als symbolisch, eigentijds met duizendjarige wortels, blauw heeft een speciale betekenis omdat het overal aanwezig is.

 

EEN DUBBELE INSPIRATIE VOOR EEN DUBBELE FUNCTIONALITEIT

Zowel in de lucht als in de stad, voor de reiziger en de stadsmens, sportief en chic: bij de BR 05 GMT Sky Blue draait alles om dualiteit. Wat is er logischer voor een «dual time» horloge? In plaats van compromissen te aanvaarden, heeft Bell & Ross resoluut gekozen voor een zekere kunst van synthese. Dit is een fundamenteel principe voor het merk, waarvan een van de artistieke handtekeningen het «rond in het vierkant» is, als om te bewijzen dat tegenstellingen complementair kunnen zijn. De nieuwe BR 05 GMT Sky Blue is gewijd aan zowel ervaren reizigers als stadsmensen die dromen van verre horizonten.

WERELDTIJD

De BR 05 GMT neemt zijn internationale roeping ten volle op. Ontworpen voor op reis, biedt het de hedendaagse globetrotters een duidelijke en eenvoudige weergave van een tweede tijdzone dankzij een vierde wijzer. Voor een perfecte leesbaarheid geeft deze wijzer met een grote witte pijlvormige punt direct de tijd van het land van herkomst aan dankzij een 24-uurs gegradueerde binnenring. Deze lunette wordt versterkt door een tweekleurige behandeling, hemelsblauw en zilver, gesatineerd en gerhodineerd, waardoor het verschil tussen de uren van de dag en die van de nacht onmiddellijk duidelijk wordt.

 

OPTIMALE LEESBAARHEID BIJ DAG EN NACHT

Zoals alle Bell & Ross horloges is de BR 05 GMT Sky Blue niet alleen een kwestie van stijl, het haalt zijn effectiviteit ook uit de ervaring van Bell & Ross in het ontwerpen en produceren van instrumenten voor professionals. Het profiteert ook van de expertise van luminescentie dankzij de Super-LumiNova®-gecoate wijzers. De gerhodineerde baton-vormige indexen zijn ook gecoat met dit materiaal dat het licht in het donker terugbrengt. Een ander opvallend kenmerk, de datum, verschijnt in een rechthoekig venster op 3 uur, omgeven door metaal.

 

BEWEZEN EFFICIËNTIE

Om zijn missies volledig uit te voeren, beschikt de BR 05 GMT Blue Sky over een zelfoprollend mechanisch uurwerk van bewezen efficiëntie: het Sellita uurwerk, kaliber BR-CAL.325. Liefhebbers van horlogemechanica zullen profiteren van de saffier behuizing om, als door een patrijspoort, de specifieke afwerkingen en de 360 ° rotaties van het oscillerende gewicht te observeren. Om de waterdichtheid tot 100 meter te garanderen is de kroon ingeschroefd, waardoor het horloge perfect inzetbaar is voor dagelijks gebruik, zowel op kantoor als op vakantie.

 

EEN DUALITEIT VAN BEVESTIGINGEN

De BR 05 GMT Sky Blue omarmt een dubbele inspiratie en biedt twee soorten hulpstukken. De eerste is een roestvrijstalen armband, die perfect past in de 41 mm brede kast. De satijnen afwerking en de ergonomie van de scharnierende schakels maken hem niet alleen zeer comfortabel, maar dragen er ook toe bij dat dit horloge een stuk eigentijds design is. De tweede is een blauwe rubberen band, die perfect bij de tint van het horloge past en de blauwachtige tint versterkt. Deze zeer kenmerkende en specifieke band is niet alleen een accessoire, maar ook een stijlelement. Het heeft een stalen vouwsluiting voor extra comfort en veiligheid voor eersteklas reizen.

Kostprijs?
– BR05-GMT BLUE-Steel – €5700
– BR05-GMT BLUE-Rubber – €5200

You May Also Like

Bell & Ross lanceert trilogie met legendarische Alain Silberstein

Exclusief verkocht op Grailwatch.com Samen met de kleurrijke ontwerper Silberstein hebben Bruno Belamich & ...

Bang & Olufsen en Ader Error gaan voor heerlijke collab

Bang & Olufsen en ADER ERROR zijn verheugd om een ​​limited edition samenwerking aan ...

LED-verlichting: LED’s think about the future!

Mocht je je lampen thuis nog niet vervangen hebben met duurzamere varianten, shame on ...