Ducati en Bentley onthullen meesterlijke samenwerking

Een mooie onthulling op Art Basel Miami

Dat Ducati wel eens vaker samenwerkt met heerlijke autoconstructeurs is geen geheim. Zo deden ze dit in het verleden al eens met het Italiaanse Lamborghini. Nu is het de beurt aan een ander luxe-merk van de Volkswagen-stal, de Bentley.

Zo lanceren ze nu op Art Basel Miami een heerlijke en gelimiteerde Diavel. De eerste versie, een standaardeditie, van 500 exemplaren en een wel heel erg exclusieve, een op maat gemaakte Mulliner-editie, beperkt tot 50 exemplaren.

Het design van deze duivel op twee wielen is geïnspireerd op de zeldzame Bentley Batur, een luxueuze en sportieve conceptcar dat onderhuids een krachtige 740 pk twin-turbo W12-motor huisvest. Een design ook dat in dit geval, de Scarab-groene Ducati Diavel de Batur, laat baden in luxe en prestaties. Gooi daar ook nog extra gepimpte elementen als de zit, uitlaat, wielen,… en je weet dat je met een erg exclusief meesterwerk zit.

Onderhuids vinden we de 1.158 cc V4 Granturismo-motor terug. Een krachtbron dat gekend staat voor zijn hoog vermogen en koppel en waar het geluid zowat elke motorfan een driekwartje in de broek laat krijgen. Wat het kost? Een mysterie maar voor zij die het graag willen weten, Ducati heeft een aanvraagformulier op zijn site staan. Al lijkt het ons sowieso zeker dat het een serieuze duit zal gaan kosten.

 

You May Also Like

Mini wil met de Cooper E en de Cooper SE het kartgevoel aanwakkeren

De vijfde generatie zet het succesverhaal verder… De vijfde generatie van de MINI 3-deurs ...

MenStyle On Tour: F1 Spa met Alfa Romeo Team Stake

Opnieuw iets van onze bucket list afgevinkt Zin in een weekendje F1 in Spa ...

Mansory maakt brute Urus Coupé

Alsof het nog niet exclusief genoeg is… Wie Mansory een beetje kent, weet dat ...