Tour Amical viert 20ste editie in Griekenland en Turkije

“Ons succesrecept? Zon, zee, grote steden en diversiteit!”

Tour Amical, de Belgische touroperator gespecialiseerd in rondritten met classic cars doorheen de hele wereld, viert zijn 20ste verjaardag. In het jubileumjaar 2024 trekt de oldtimerkaravaan voor de 20e editie naar Griekenland en Turkije. Een mijlpaal voor organisator Manu Stappaerts, voor wie de Tour Amical ooit begon als een ‘retraite’ met een handvol vrienden. “Wat een tripje van een week had moeten zijn, mondde uit in een epische reis van een maand. En toen is het ontploft …“. Inschrijven voor de jubileumeditie kan enkel deze week nog.

In 2000 hadden we met enkele vrienden het zotte idee om met onze classic cars een weekje naar Tarifa te rijden, bij wijze van bezinningsmoment. En omdat we natuurlijk allemaal een passie delen voor oldtimers. Een maand later zijn we met heel veel verhalen weer thuisgekomen. Die wakkerden het enthousiasme van andere vrienden aan om het jaar erna mee te gaan. En zo is de bal aan het rollen gegaan“, blikt Manu Stappaerts terug.

Intussen is Tour Amical uitgegroeid tot een van de grootste classic car tourorganisaties in Europa, en zelfs in de wereld. Bestemmingen variëren van Ibiza, Marokko, Schotland, Firenze over Portugal, Corsica tot pakweg Kroatië. Het geheime ingrediënt van die succesformule? “We zoeken altijd bestemmingen waar veel zon is. En zee. Ook grote steden zijn altijd heel leuk, omdat je daar een zekere vrijheid hebt en geweldige dingen kan ontdekken en bezoeken die je niet vindt in kleine dorpjes of op het platteland. Voor mij is Amerika trouwens nog altijd een van de meest fantastische reizen die we ooit gemaakt hebben“, besluit Manu Stappaerts.

De 20ste jubileumeditie van Tour Amical gaat door van 10 tot 19 mei 2024 en trekt doorheen Griekenland en Turkije. Het volledige programma en inschrijvingsformulier vindt u op www.touramical.be. Inschrijven kan nog tot 15 december.

 

You May Also Like

Met deze e-bike haal jij een betaalbare Porsche in huis

Betaalbaar is natuurlijk relatief… Dat Porsche meer is dan een automerk wisten we al ...

MenStyle Road Test: Fiat 500e La Prima Cabrio

Waan je even Leonardo DiCaprio In tegenstelling tot zijn alter ego in The Wolf ...

MenStyle Road Test: BYD Atto 3

Volgens VAB, de elektrische gezinswagen van het jaar We hadden er al veel over ...