Laat de zomer maar komen met de Mercedes-AMG SL 63 E Performance

Een cabrio om duimen en vingers van af te likken

Verrast zijn we niet want dat er een SL 63 E Performance zou komen stond al langer in de sterren geschreven. Maar dat maakt ons niet minder enthousiast als we cijfers van de krachtigste en snelste SL ooit even van dichtbij bekijken.

De plug-in hybride aandrijflijn van de SL 63 E Performance is gebaseerd op de AMG GT vierdeurs coupé en bestaat uit een 4-liter biturbo V8 die wordt ondersteund door een 6,1 kWh batterij. Goed voor een gecombineerd vermogen van 816 pk en 1.420 Nm. En voor de groene jongens onder ons… deze plug-in kan zowaar zuiver elektrisch aan de slag… althans 13 kilometer.

De SL, die wat technologie geërfd heeft uit de F1, doet een sprintje van 0 naar 100 in 2,9 seconden. Het versnellen stopt pas bij een wel erg respectabele 317 km/u. Het AMG Performance 4Matic+ vierwielaandrijvingssysteem en de AMG Speedshift MCT 9G versnellingsbak houden het geheel netjes in het gareel want wees eerlijk, 1.420 Nm aan koppel, dat is niet iets voor doetjes.

De Mercedes-AMG SL 63 E Performance valt verder op door zijn 20-inch wielen, speciale monogrammen, trapeziumvormige uitlaatpijpen en aerodynamische elementen onder de voorbumper. De vanafprijs van deze Duitse krachtpatser die in de loop van 2024in de showrooms wordt verwacht gaat vlot boven de 200.000 euro en kan nog aardig wat opgesmukt worden met dank aan het op maat gemaakt interieur via het Manufaktur personalisatieprogramma.

You May Also Like

Elon Musk twittert: ‘Geen Tesla Model S Plaid+’

Omdat het gewoon niet hoeft… “Plaid+ is geannuleerd. Niet nodig, want de Plaid is ...

Hier zijn ze, de nieuwe Alfa Romeo MY20 Quadrifoglio’s

Opnieuw graag een testrit op het testcircuit van Balocco aub!  Eén van onze meest ...

Mercedes S-Klasse krijgt Maybach-variant

Groter, exclusiever en ongetwijfeld ook veel duurder… Wat AMG voor de meest sportieve Mercedessen ...