Menstyle on Tour: FIA WRC Catalunya (Barcelona) in het zog van Toyota

De echte helden die met een auto kunnen rijden!

We bekennen, we waren onder de indruk toen we nog niet zo lang geleden in Spa-Francorchamps aan de rol gingen met de F1-rijders van Alfa Romeo Charles Leclerc en Marcus Ericsson. Die eerste heeft ondertussen een contract bij Ferrari op zak en wordt alvast getipt als een toekomstig wereldkampioen.

Qua pure snelheid en G-krachten is en blijft de F1 koninginnenklasse maar als het gaat om stuurmanskunst moeten ze bij de F1 WRC niet onderdoen, integendeel. Tegen snelheden van 200km/u en meer door smalle, soms onverharde, wegen klieven en hem af en toe met een perfecte drift door de bocht sleuren…we zien het de jongens bij de F1 niet snel doen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frederik Herregods (@herrfrederik) op

Wij kregen de kans van Toyota om in Barcelona de WRC’s vanop de eerste rij, en zelfs vanuit de helikopter mee te maken. Wij stuurden, onze topfotograaf en beste ‘Automotive Photographer’ van de Lage Landen en ver daarbuiten, Frederik Herregods op pad voor een wervelende reportage! Foto’s trekken, videootje maken, keuvelen met piloten Jari-Matii Latvala of teambaas en levende rallylegende Tommi Makkinen…alles kon en mocht! 

Meer nog, wij mochten zelfs achter het stuur van een Toyota Yaris GRMN kruipen om de Super Special Proof die de rijders de laatste dag van deze WK-rally voor de boeg hadden even uit te testen. Rechtervoet schuin over gas- en rempedaal, hand aan de handrem en GAAN!

Oh ja, misschien zijn jullie ook benieuwd naar het resultaat? Oud gediende en ex-wereldkampioen Sébastien Loeb ging na dik 3u racen met zijn Citroën aan de haal met de trofee met slechts 2,9 seconden voorsprong op de Ford Fiësta van de leider van het kampioenschap Sébastien Ogier. Onze landgenoot en grootste concurrent voor de wereldtitel Thierry Neuville, die in de warm up zijn bolide nog op zijn dak joeg, strandde in zijn Huyndai op 0,5 (!!!) seconden van het podium en eindigde vierde op 17 seconden van de winnaar.

De Toyota’s legden beslag op plaats 6, 7 en 8 op net iets meer dan een minuut van de winnaar. Om maar te zeggen…3u 12min 8seconden racen op onverhard en de eerste 8 wagens die binnen anderhalve minuut finishen…een pak spannender dan de iets meer voorspelbare F1…laat dat duidelijk zijn!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frederik Herregods (@herrfrederik) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frederik Herregods (@herrfrederik) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frederik Herregods (@herrfrederik) op

Credits: Frederik Herregods
Special Thanks: Toyota

You May Also Like

Rolls-Royce X Hermès: Wanneer luxe niet luxueus genoeg is (video)

Over de prijs is met geen woord gerept… Wie Hermès zegt, denkt vaak aan ...

EDUCAM bereidt autosector voor op (veilig) werken met auto’s op waterstof

EDUCAM, het kennis- en opleidingscentrum van de autosector en aanverwante sectoren, stelt vandaag zijn ...

MenStyle On Tour: TotalEnergies 24 hours of Spa 2021

Ons jaarlijks uitje Als er één autosport evenement is dat wij elk jaar met ...