Interview met upcoming influencer Alex Verstappen

Hoi Alexander, stel jezelf eens kort voor

Ik ben Alexander ( Alex voor de vrienden). Ik werk als planning and administration officer maar mijn passie is fotografie en daarbij hoort ook het gehele sociale media gedeelte. 2 jaar geleden ben ik naar Bali vertrokken en heb ik een degelijk fototoestel geleend van een vriend. Daar is op zich alles begonnen. Ik besloot om een nieuwe instagram aan te maken waarbij ik degelijke content ging posten en dit vooral ivm “travel”. Toen ik terug in België was, ben ik een eigen fototoestel gaan kopen. Ik koos ( na wat research ) voor de Canon EOS M5 met een 50mm lens. Een super toestel dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds gebruik. Ik heb een basiscursus fotografie gevolgd en dit raad ik iedereen aan om te doen. Als je een duurder fototoestel koopt heb je ook zeker de basis nodig om hier het meeste uit te kunnen halen. Zoals de meeste mensen was ik verzot op reizen. Jammer genoeg is dat een zeer dure hobby. Het was dan ook heel moeilijk om degelijke content te posten aangezien ik niet het geld had om elke maand op reis te gaan. Stilaan is mijn IG veranderd van “travel based” naar “fashion based”. Mode is altijd al belangrijk geweest voor mij en dit wou ik dan ook graag laten zien in mijn posts.

Buiten fotografie en social media speel ik basketbal bij Stabroek. Ik vind sport belangrijk. Ik kan mij hier op uitleven en zorgt er voor dat ik in shape blijf.

Bon, dat was al meteen een stevige boterham. En over wat gaan je blogs voornamelijk?

Als je mijn blog bekijkt dan kan je zien dat ik 3 categorieën heb. Travel, Fashion en Lifestyle. Dit zijn dan ook de 3 zaken waar ik over blog of post op IG.

In het travel gedeelte kunnen jullie vooral terugvinden waar ik zoal ben geweest en wat ik je zou aanraden om te gaan doen. Een beetje een “travelguide” zou je het kunnen noemen.

Het fashion gedeelte spreekt voor zich. Ik post outfits, leg uit hoe ik ze het liefst style en laat zeker ook weten waar je de kledingstukken kan bemachtigen.

Lifestyle is erbij gekomen omdat ik het af en toe ook leuk vind om over verschillende zaken te kunnen bloggen. Ik wil de vrijheid hebben om niet enkel over reizen of mode te bloggen.

Vrijheid niet te onderschatten Alex! Je bent blijkbaar nogal bezig met fashion, maar hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Eigenlijk heb ik verschillende stijlen. Ik houd er niet van om me te beperken tot 1 bepaalde stijl. Dit zorgt voor minder variatie in je outfit en ik ben een grote fan van afwisseling. Mijn kleerkast bestaat langs de ene kant uit hemdjes, kostuums en geklede schoenen. Aan de andere kant kan je dan weer hoodies, oversized T-shirts, ripped jeans en sneakers terugvinden. Dit zorgt ervoor dat je de ene dag een classy geklede Alex kan tegenkomen en de andere dag een meer streetstyle based outfit zal zien.

Een beetje zoals Jens dus, schattig! Vind je jezelf ook een influencer?

Ik weet niet of ik mezelf een influencer kan noemen. Ik heb momenteel rond de 1300 volgers wat op dit moment niet veel is. Het is echter zo dat mijn aantal volgers exponentieel is aan het stijgen. Hoe meer je er krijgt, hoe sneller je ook groeit. Als ik mezelf een naam moet geven zal het eerder micro influencer zijn. Ondanks het kleine aantal volgers is mijn engagement wel zeer goed. Ik heb trouwe volgers die met hun comments of berichten mijn dag volledig goed kunnen goedmaken.

Ik steek zeer veel tijd in IG. Je moet de tijd maken om te gaan shooten. Na het shooten steek ik de meeste tijd in de bewerking van mijn foto’s. Hiervoor gebruik ik Adobe Lightroom, een geweldig programma voor fotobewerking. Na het bewerken van de foto’s komen we bij het uitkiezen van de foto die ik effectief ga posten en dan die post nog uitwerken. Buiten het posten van een foto probeer ik zo snel mogelijk op al de DM’s ( direct messages ) en comments te reageren. Zelf kijk ik regelmatig rond op IG om inspiratie op te doen of leuke mensen te volgen. Als ik hier echt een hoeveelheid tijd op moet plakken zou ik gemiddeld anderhalf uur a 2 uur per dag zeggen.

Ach ja ieders zijn hobby zeggen wij! Kijk naar ons, wij steken er ook een massa tijd in en verdienen er geen rode duit aan! Wat was je leukste opdracht tot op heden?

Momenteel heb ik nog geen betaalde opdrachten gekregen. Ik heb eigenlijk net mijn eerste “echte” opdracht binnengehaald deze week. Een bedrijf dat zich specialiseert in armbanden heeft contact met me opgenomen via IG om enkele foto’s te posten met hun armbanden. Deze zijn op dit moment onderweg naar mij. Ik kan dus niet wachten om ze te passen en met jullie te delen via IG en mijn blog.

Kijk, er is licht aan het einde van de tunnel! Armbanden, niks mis mee. Hoe zouden je vrienden je trouwens omschrijven?

Nog een zeer moeilijke vraag, haha! Ik zou denken dat als mensen mij moeten omschrijven dat ze zouden zeggen dat ik een actief persoon ben met een uitgesproken mening en zeer weinig geduld. Wachten in een rij in de winkel, aanschuiven in het o zo typisch Belgisch verkeer en aan laatkomers heb ik dan ook een hekel. Kostbare tijd mag niet zo maar vergooid worden vind ik.. Discussiëren doe ik maar al te graag. Ik ga heel graag in debat met iemand die een andere mening heeft als mij. Je krijgt op deze manier erg interessante gesprekken waar je veel uit kan leren. Mensen zouden ook wel eens kunnen zeggen dat ik veel met mijn uiterlijk bezig ben. Persoonlijk vind ik dat dit best meevalt maar ik ben er waarschijnlijk wel meer mee bezig dan de gemiddelde man.

Voor welke type opdrachten en merken sta je trouwens open?

Mijn favoriete opdrachten zouden te maken hebben met fashion en travel. Ik zou het geweldig vinden om gesponsord op reis te gaan en mijn volgers de geweldige hotels, locaties en activiteiten te kunnen laten zien. Ik denk dat dit een enorm goede manier is om het toerisme in bepaalde plaatsen te laten stijgen. Buiten het reizen zijn er erg veel kledingmerken waar ik mee zou willen samenwerken. Wie zou het niet geweldig vinden om elk seizoen de nieuwste mode items te ontvangen en dit dan ook te kunnen delen met je volgers. Wel vind ik het belangrijk om hier zeggenschap in te hebben. Als iets absoluut niet overeenkomt met mijn stijl dan zal ik dit ook niet aanraden aan mijn volgers.

Hieronder even een oplijsting van enkele van de vele merken waar ik mee zou willen samenwerken.

 • Daniel Wellington. Ik ben big fan van hun horloges.
 • Tawo Antwerp. Geweldige mannen accessoires om je look te vervolledigen.
 • Selected Homme. De classy kleren van Selected Official zien er geweldig uit.
 • Zalando. Spreekt voor zichzelf haha
 • Audi / Mercedes / Mustang / … Ik ben ook wel een autofanaat. Ik zou graag nieuwe wagens willen promoten.
 • Ace & Tate. Ik draag zelf een bril van Ace & Tate en ik zou zeker de nieuwe modellen willen testen / promoten.
 • Er zijn er nog zeer veel maar dit zijn enkelen hiervan.

Van kwestie gelijk eens even concreet te worden, seg! Je gaat ook geregeld op reis, kan je ons misschien een aantal van je favoriete bestemmingen meegeven?

New York en Bali sowieso. Bali is mijn eerste ervaring in Azië. De levensstijl daar is zo anders als die in het drukke België. Alles loopt veel gemoedelijker en de mensen zijn enorm vriendelijk. Moest je naar Bali trekken zou ik je aanraden om niet te veel op voorhand vast te leggen. Er zijn erg veel mogelijkheden om te overnachten dus dit kan je de dag op voorhand of dezelfde dag nog wel regelen. Op die manier kan je kijken welke plaatsen je het meeste liggen en waar je dus langer wil blijven of waar juist niet. Bali is een paradijs met heerlijk eten, super mooie stranden en geweldige activiteiten om te doen.

Ik ben absoluut geen fan van een zonvakantie. Ik kan niet langer dan een halve dag aan het zwembad liggen. Als ik naar een bestemming ga, wil ik daar zoveel mogelijk uithalen. Dit wil dus zeggen dat ik het liefst rondtrek en toch zo goed als elke dag activiteiten gepland wil hebben. Er is zo veel te zien in elk land dat je bezoekt. Het zou jammer zijn om het meeste van de tijd te spenderen aan het zwembad of het strand.

Ik zal jullie nog wat tips geven als jullie ooit beslissen om Bali te bezoeken:

 

 • La Favela in Seminyak voor een stevig nachtje uit. Daar hangt een geweldige vibe waar al de nationaliteiten samenkomen.
 • Potato head beach club in Seminyak voor een relaxdagje met een geweldig infinitypool, lekker eten, drinken en een geweldige service.
 • Uluwatu doorcruisen met een scooter en aan 1 van de surfgelegenheden stoppen om wat golven mee te pakken.
 • Jimbaran beach voor zeer lekker sea food, diner op het strand en een geweldige zonsondergang.
 • Cafe Organic in Seminyak voor een zalig ontbijt of lunch.
 • Ubud voor de cultuur, rijstvelden, raften en monkey forrest.
 • Gili Trawangan om weg te zijn van de drukte en eventueel te feesten.
 • Nusa Penida voor geweldige foto’s en een super mooi uitzicht.

Moesten we ooit tijd hebben of gesponsord worden, we laten het je weten!

Tot slot, waarom ben je het volgen op Instagram waard?

Mensen die fan zijn van mode zouden mij zeker kunnen volgen. Ze kunnen inspiratie vinden voor hun eigen outfit en kijken van waar ik mijn kledij koop. Ook ben ik iemand die mij altijd wil verbeteren. Als je kijkt naar de foto’s in het begin van mijn account zie je een grote verbetering in kwaliteit van foto en van bewerking. Dit blijf ik volhouden. Ik leer erg veel bij via Youtube en zelfervaring.

Ook ben ik volop bezig met de aanmaak van een nieuwe website waarbij je mijn blogs zal kunnen lezen, verzoeken kan doen voor shoots en mijn presets zal kunnen aankopen. Ik vind verbetering erg belangrijk en dat houdt me gemotiveerd.

 • Kevin Stickens

  Redacteur

  Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Knappe enthousiaste Nathalie heeft geen last van Monday Blues

Het is maandag en dan durft het weekend nog wel eens blijven hangen. De ‘snoozeknop’ ...

Welcome to Rani’s World (Interview)

En die wereld bevindt zich in Brasschaat. De gemeente gekend voor zijn burgemeester Jan Hesp, ...

Michèle Debouverie wil in de voetsporen treden van Celine Van Ouytsel

Geen Egypte-reis voor de kandidaten Miss België dit jaar. We moeten het dus een ...