Maak je auto winterklaar met deze vijf tips

Koning Winter komt piepen

Zij die vanmorgen opstonden en de wagen niet in de garage hadden gezet, of minder gewoon geen garage ter beschikking hebben, hadden het vlaggen…krabben! Dit eerste prikje is nog maar een voorbode van wat komen gaat…vrieskou, hagel, sneeuw,…kortom barre koude tijden. Maar hoe overleeft jouw wagen deze periode?

Winterbanden

Daalt het kwik onder de acht graden? Wissel dan je zomerbanden in voor winterbanden. Onder de acht graden Celsius verliest het rubber van je grip omdat ze harder worden. Winterbanden zijn speciaal gemaakt om bij lage temperaturen dezelfde prestaties te geven.

Pakketje

Maak een pakketje met daarin ruitontdooier, slotontdooier en een ijskrabber. Let wel op, bewaar deze wel buiten de auto want zonder slotontdooier kom je natuurlijk niet in die bevroren auto. Een deken, stuk karton of iets op je ruit leggen, scheelt natuurlijk ook al wat krabwerk.

Vergeet je deurrubbers niet

Door deze mooi proper te maken en in te smeren met een speciale rubberstick, voorkom je dat het rubber uitdroogt. Zo vriezen je deuren minder snel vast en gaan deze makkelijker open. Een vastgevroren rubber toch met brute kracht openen maakt dat de rubbers kunnen scheuren.

Antivries

Vul je ruitensproeiervloeistof bij met een antivriesvariant. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de vloeistof niet bevriest in het reservoir, het helpt ook bij het ontdooien van je ruiten. Heb je net de vloeistof bijgevuld, sprits dan even met zowel je voorste als je achterste sproeier, zo maak je ook de leidingen ‘vries-bestendig’.

Geen handrem

En dan hebben we het niet alleen tijdens het rijden, stiekeme drifters jullie zijn. Uiteraard geldt dit alleen voor zij die geen elektrische handrem hebben. Een handrem kan vastvriezen en als dit gebeurt heb je een groot probleem. Zet hem in versnelling en rij je automaat in P. Succes!

Foto’s: Pexels

You May Also Like

Een Corona Must-Have? De vuurschaal!

Hoera voor corona! Het is vandaag de dag immers erg onkuis geworden iets anders ...

Huidproblemen? Dit kan CBD op de huid smeren voor je doen

Het is weer zomer, een tijd dat we met zijn allen lekker van het ...

Zo bouw je je eigen en betaalbare Jeep Wrangler

In Lego… Jeep en LEGO hebben het nieuwste LEGO® Technic™ model onthuld, de unieke ...