Cristiano Ronaldo koopt zichzelf opnieuw een heerlijke bolide

Een verloren match dien je zo te verwerken…

Het was niet het zondagje van Cristiano Ronaldo en zijn Juventus. Een 0-3 pandoering tegen het AC Milan van Zlatan Ibrahimovic en met een vijfde plaats in het klassement dik in de problemen als het gaat om een Champions League ticket voor volgend jaar. Dat een ontstemde coach, de ex-balvirtuoos Pirlo, zijn troepen maandag dan ook opnieuw op het trainingsveld verwachtte en er stevig de pees oplegde, kunnen we ons wel voorstellen. Toch ontbrak één man, Cristiano Ronaldo. Hij had een andere belangrijke afspraak.

Had hij na de verloren match nog staan keuvelen met Zlatan? Zou best kunnen want op maandag vloog CR7 per helikopter naar Maranello, de thuisbasis van Ferrari en het dorpje waar ene Enzo Ferrari ergens in de jaren ’40 het merk met het steigerende paard oprichtte.

En hij vloog niet alleen. CR7 was in gezelschap van Juve-voorzitter Andrea Agnelli en diens neef en Exor-baas John Elkann. Geen toeval want Exor is de holding die zowel Juventus als Ferrari in handen heeft.

Daar aangekomen werd hij opgewacht door Mattia Binotto, de teambaas van het Formule 1-team van Ferrari en zijn poulains, Charles Leclerc en Carlos Sainz. Twee gesigneerde truitjes en een cheque van 1,6 miljoen Euro in ruil werd Ronaldo de nieuwe eigenaar van een rode Ferrari Monza SP2.

De SP2 is een met 499 stuks gelimiteerde krachtige bolide met opvallend design van 800 pk die in 2,9 seconden naar 100 scheurt. Dat design is een verwijzing naar de Ferrari’s uit de jaren ’50 en ’60 en heeft noch een dak noch een voorruit. Een echte collectors item die je alleen in je garage zal krijgen als je al een Ferrari-klant bent of op een goed blaadje staat bij de Italianen. Zo hebben bijvoorbeeld ook Gordon Ramsay, Max Verstappen én ja hoor, Zlatan Ibrahimović er eentje in de garage staan.

Over garage gesproken, de SP2 vervoegt een garage met onder andere ook nog een Bugatti Centodieci, Bugatti Veyron, BMW M6, Bentley Continental GTC, Mercedes-Benz G63 AMG (gekregen van zijn vrouw) Ferrari F430, Porsche 911 Cabriolet, Bentley GT Speed, Audi R8, Audi RS6, Maserati GranCabrio, Ferrari 599 GTO, Lamborghini Aventador LP 700-4, Rolls-Royce Phantom, McLaren MP4-12C Spider, McLaren Senna,… en wie weet wat nog allemaal.

Tja, als je na elke verloren match een auto kan kopen om je teleurstelling te verbijten… dan ben je een gelukkig man, niet?

 

 

You May Also Like

BMW M viert opnieuw 50 jaar met nieuw model

Welkom 3.0 CSL Haal de suikerbonen maar boven want BMW M heeft in zijn Abraham-jaar ...

BMW M135i wordt scherper, sneller,… in één woord… beter

Bring it on… Tijd voor een update moeten de ingenieurs in München gedacht hebben ...

Mansory pimpt Ferrari Portofino

Geen instapper meer 194.875 euro, dat is de vanafprijs van de Ferrari instapper, de ...