Ajax verdeelt gewonnen kampioensbeker onder al zijn abonnementen

We zien het Club Brugge niet doen…

Iets met beer en vel maar ondanks een mindere periode lijkt het ons straf dat de ‘Boeren‘ uit Brugge de kaas nog van hun brood laten eten door de ‘Brusselse Ketten’ uit Anderlecht, de ‘Joden’ van Royal Antwerp FC of de ‘Limburgse Tifosi‘ van ‘Forza‘ Racing Genk. Of ook zij de gewonnen kampioensbeker, net als ze dat deden bij Ajax, zullen smelten tot sterretjes en deze verdelen onder hun abonnementen, lijkt ons straf.

Wie nu nog zegt dat Nederlanders gierig zijn en niet delen, is eraan voor de moeite. De Amsterdammers hebben hun gewonnen kampioensschaal seizoen 2020/2021 omgesmolten tot kleine sterretjes, die verdeeld worden onder alle 42.000 seizoenkaarthouders van de Amsterdamse voetbalclub. Dat maakte de club vanmorgen via hun socials bekend. Een erg mooi initiatief voor een seizoen wat voor veel voetbalsupporters, die geweerd werden uit de stadions, als een teleurstelling wordt gezien.

42.000 sterretjes uit één schaal? Wetende dat de schaal een dikke 3,4 kilogram woog, is ieder sterretje, snel omgerekend, zo’n 0,08 gram zwaar… euh, licht.

Algemeen directeur en ex-doelman bij de rood-witten Edwin van der Sar licht toe: “Via sociale media en onderweg naar het stadion hebben wij desondanks de afwezigheid van het publiek altijd hun steun gevoeld. We droegen anderhalve week geleden de schaal al aan de fans op, maar geven ze nu ook een tastbare herinnering aan dit seizoen.

Mooi toch!

You May Also Like

Genkse ‘Undercover’ Timur heeft een boodschap voor Bruggeling Noa Lang

Die Guga toch… Fans van de VRT- en Netflix-reeks Undercover kennen ongetwijfeld Timur, de ...

Vat vol colère Mister C. gooit met bijlen coronafrustratie weg

Corona is Ka Uu Tee …mocht het nog niet duidelijk zijn. Een of andere ...

Menstyle VS Camper Chef Bart V: Risotto Seafood met bokskampioen Ronald Gavril

ENGLISH VERSION HERE Deze poulain van Floyd Mayweather, Ronald “The Thrill” Gavril, wordt de ...