MenStyle On Tour: 24u Spa-Francorchamps met BMW en WRT

Centenaire 

Ons jaarlijks uitje? De 24u van Spa-Francorchamps en het mocht een speciale editie zijn, de centenaire oftewel honderd jaar 24u van Spa-Francorchamps. Onze gastheren? Het WRT-team met dank ook aan BMW Belux die ook dit jaar ervoor zorgden dat wij de sfeer in de paddock, de drukte en de stress in de pitboxen letterlijk konden ruiken en voelen.

WRT is een Belgisch team dat in 2009 werd opgericht door ingenieur en voormalig hoofd van Volkswagen Motorsport René Verbist, ondernemer Yves Weerts en voormalig coureur Vincent Vosse en dat geleid wordt door die laatste samen met co-CEO Kathleen Schurmans en die samen maar liefst een dikke honderd medewerkers vast op de payroll hebben. Tussen 2010 en 2022 reed het team met Audi R8 LMS’en in verschillende internationale sportwagenseries en waren ze verschillende keren succesvol met onder andere overwinningen in Spa (2011) en Le Mans (LMP2 in 2021). Sinds 2023 verruilde WRT zijn samenwerking in GT-races van Audi voor BMW en rijden ze met de BMW M4 GT3 en sinds dit jaar ook met twee BMW M Hybrid V8’s in de FIA World Endurance Championship Hypercar-categorie, je weet wel, de protagonisten tijdens de 24u van Le Mans.

Een van hun grootste stunten, en dan niet alleen op sportief maar ook marketinggebied, is het aantrekken van Valentino Rossi als één van hun vaste piloten. De man, veelvuldig wereldkampioen MotoGP en aanzien als de beste motorrijder ooit, kent een ongeziene fanbase die de man ook blind volgen in alle uithoeken van de wereld. Om maar te zeggen, de fluogele ’46’-vlaggetjes die we gezien hebben zijn niet op duizend handen te tellen. En #46 werd één van de speerpunten van WRT in de pro-klasse, samen met de #32. De #30, ging dan weer voor een resultaat in de Bronze Cup.

Na onze gridwalk, korter bij de auto’s en rijders kom je haast niet, werd om exact 16u30 het startschot gegeven van een memorabele 24 uur door niemand minder dan de Belgische autosportlegende en tevens gast bij WRT, Jacky Ickx. De start van een race die tot de laatste minuten erg spannend bleef. Tijdens deze 24u en de betere catering door werden we ook meegevraagd door de sympathieke PR-dame bij WRT, Luna de Wilde, naar de pitbox waar we een dubbele wissel konden meepakken.

@menstyle.be

Double Drivers Change at Spa-Francorchamps at WRT! #wrt #spa #24uspa #valentinorossi #46 #pitstop #boxbox #bmw #pits #32

♬ Motivational – Vioo Sound

De race zelf? Die verliep, mede door de grillige weersomstandigheden en verschillende accidenten chaotisch maar tegelijk spannend. Typisch Spa eigenlijk. Elk uur, als het al geen halve uren waren, zagen we leiderswissels, waaronder ook de #46 van WRT die verschillende keren de kop van het veld wist te nemen. Uiteindelijk was het niet de #46 die voor een prijs zorgde bij het Belgische team, die eer is voor de #32. Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor en Charles Weerts werden als derde afgevlagd in de etmaalrace.

Net als andere keren in het recente verleden finishte Team WRT na een veeleisende week dus met een goed gevoel. Minder geluk was er voor de andere twee wagens van het Belgische team, waar wagen #46, met Maxime Martin, Raffaele Marciello en Valentino Rossi, in de sloturen uit de kopgroep viel door de gevolgen van een race-incident, maar er nog wel in slaagde om de vlag te pakken. Auto #30, die deelneemt aan de Bronze Cup met Ahmad Al Harthy, Sam De Haan, Jens Klingmann en Calan Williams, moest na een constante race op het 18e uur opgeven vanwege een technisch probleem. Conclusie van Spa 2024? Geen 26e overwinning voor BMW, helaas.

Vincent Vosse, Team Principal Team WRT: “Een 24-uursrace finishen is altijd iets speciaals, en zoals we allemaal tot het einde hebben gevochten voor dit podium is fantastisch. Iedereen, de monteurs, de engineers, de coureurs, iedereen heeft briljant werk geleverd. Tijdens de race hadden we goede en slechte momenten, net als iedereen, maar dit podium behalen is een speciaal gevoel.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 🏆 Team WRT (@follow_wrt)

Valentino Rossi, rijder #46: “Het is erg jammer, want we hebben een erg goede race gereden en we waren er om te vechten voor de overwinning, voor het podium. We hebben er erg van genoten, ook al was de race in erg moeilijke omstandigheden. We waren snel en competitief, maar helaas raakte ik aan het eind van mijn stint, na de herstart, een andere auto en ging ik het vuil in. Het is erg jammer voor het hele team, voor Maxime en Lello. We zullen proberen de volgende race te winnen!

Wie dan wel de grote winnaars waren dit weekend? Aston Martin die met hun #007 in het allerlaatste slot voorbij de #51 Ferrari gingen nadat die laatste als leider in de wedstrijd geblokkeerd stond aan de ingang van de pitstraat nadat daar een Lamborghini daar de geest had gegeven en niemand nog doorkan.

De highlights? Hieronder!

Nogmaals een grote dankjewel voor de gastvrijheid van WRT en BMW Belux.

You May Also Like

Te koop: Porsche uit Bad Boys

Bad Boys, Bad Boys, What you gonna do?  Wie Bad Boys zegt, zegt Will ...

Een BMW M760 LI V12 met Rolls-allures

25 stuks aan 330.000 euro per stuk Wie een BMW-dealer binnenstapt en op zoek ...

Maserati en Bianchet lanceren collab tijdens GP Monaco Formule E

Maserati MSG Racing verlegt grenzen in stijl en prestaties met Bianchet Aan de vooravond ...