Porsche lekt foto’s van Cayenne Cabrio

Een model dat nooit de productie heeft gehaald…

De Porsche Cayenne rolt al sinds 2003 van de band en deze SUV zorgde voor een een monsterlijke meerverkoop voor het merk uit Stuttgart. Dat was ook broodnodig want Porsche zat economisch in de hoek waar de klappen viel en ze konden tot dan enkel rekenen op de in 1996 gelanceerde Boxster, de kleine cabrio met de motor in het midden, om uit dat diepe dal te klimmen.

En nu we het toch hebben over Cayenne en Cabrio… de autobouwer uit Stuttgart geeft nu beelden vrij van een studiemodel, een Cayenne met een stoffen dak. Een ‘one-off’ en als we de beelden zien, gelukkig ook.

De cabrio-versie was ook de enige van drie ‘nieuwe’ ideeën, naast een coupé en een langere gesloten vierdeurs, die direct na de lancering van de eerste generatie vanop de tekentafel ook effectief gebouwd is. Het was een ‘Package Function Model’ om te zien hoe praktisch dit model was en of het design ook potentiële klanten aanspreekt.

Opvallend, het model heeft een ander design voor de linker- en rechterachterkant. Twee designs die niet door de strenge Porsche-keuring geraakten. Ook rijden kon je niet met deze ‘one-off’, simpelweg omdat het koetswerk niet stijf genoeg was om er veilig mee op de baan te gaan.

De enige rit die deze wagen gemaakt heeft is van het design center tot in het Porsche-museum, en dan nog hoogstwaarschijnlijk via een trailer.

 

You May Also Like

Rolls-Royce X Hermès: Wanneer luxe niet luxueus genoeg is (video)

Over de prijs is met geen woord gerept… Wie Hermès zegt, denkt vaak aan ...

MenStyle Road Test: Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4

Na de korte introductie, nu de lange test… In afwachting van volledige elektrificatie is ...