Top Gear aan de rol met Ferrari Daytona SP3 in Spa-Francorchamps

Neen, niet de Stig

Als we aan Top Gear denken, denken we vooral terug in de tijd met de drie guitige rekels Jeremy, James en Richard. Hoewel deze na wat onenigheid vertrokken zijn bij de BBC en het heft in handen hebben genomen met een nieuw programma ‘The Grand Tour’ zijn ze bij Top Gear niet bij de pakken blijven zitten. Zo bestaat het concept nog altijd.

En het zijn de overgebleven lui van Top Gear die net de kans hebben gekregen om een dagje in en rond het circuit van Spa-Francorchamps aan de rol te gaan met de exclusieve hypercar, de Ferrari Daytona SP3. Exclusief? Als je weet dat er slechts 599 van gemaakt zijn met een stukprijs van om en bij de twee miljoen exclusief taksen (wat ongetwijfeld nog snel in waarde zal stijgen), hoeven we er geen tekeningetje bij te maken.

In de bijna volledig in koolstofvezel opgetrokken hypercar huist een dikke 6,5 V12 van 840 pk, goed voor een sprintje naar 100 in 2,8 seconden, 7,8 naar 200 en pak nog wat seconden later naar een top die de 340 km/u overschrijdt. Hoe dit klinkt en rijdt? Kijk zelf maar even mee…

You May Also Like

Fiat gaat de schattige toer op met zijn Topolino

Een missie om voor duurzame mobiliteit te ontwikkelen voor steden  FIAT zet zijn missie ...

Jaguar F-Type ZP Edition: Allerlaatste JAG in zijn soort

Dag verbrandingsmotor  Het is einde verhaal wat betreft de verbrandingsmotor bij Jaguar. Waarom het ...

BMW i4 begint met eDrive40 en M50 en dit zullen ze kosten

Doet Elon Musk al in zijn broek?  De volgende in de rij die een ...