Bierliefhebbers opgelet: Spéciale Belge Taproom lanceert vandaag de ‘Al Blondy’

Wie komt er proeven?

De microbrouwerij van Spéciale Belge Taproom draait zo’n anderhalf jaar op volle toeren en dat werpt vruchten af. Na de vele ‘testbrouwsels’ onder het label #Tourist hebben ze nu een eerste blijver te pakken: de Al Blondy, die op grote schaal in productie is gegaan. Proeven? Vandaag houdt Spéciale Belge Taproom naar aanleiding van zijn vijfde verjaardag een grote Tap Take Over in het unieke PAKT in Antwerpen. Zij aan zij met negen bevriende brouwers tappen ze tijdens ‘One of Us’ de lekkerste bieren én heel wat ‘speciallekes’. Vanuit de nagelnieuwe keuken worden ook burgers en andere hartige happen geserveerd. ​ ​ ​

De Al Blondy en de #Tourist-experimenten belichamen de missie van Spéciale Belge Taproom: de bierfan weer overtuigen van lokale kwaliteit en vakmanschap. De stevig uit de kluiten gewassen microbrouwerij leverde inmiddels meer dan 30 brouwsels af; stuk voor stuk eigenzinnige en erg typerende craft beers van eigen makelij.

Experimenteren

“Onze maatstaf was: krijgen we op een #Tourist enkel positieve reacties van kenners en amateur-bierdrinkers, dan wordt dat ons eerste bier dat we in productie steken”, lichten founding fathers Bavo Van den Heuvel, Uwe Versavel, Kobe Ceulemans en Davy Smeyers toe. “Met de Al Blondy hebben we dus onze eerste blijver te pakken die door Brouwerij ’t Verzet in Anzegem wordt gebrouwen, op grotere schaal dan onze eigen capaciteit hier. De eerste 2.000 liter zit op vat en op fles. Volgend jaar hopen we het eigen gamma nog uit te breiden met 2 of 3 extra referenties. Want we blijven experimenteren in de brouwerij.”

Al Blondy, 7%

  • Fris gehopt blond bier
  • Bitterder en hoppiger dan gemiddeld
  • Gebrouwen met haver en Amerikaanse hop
  • Doordrinker en een echte dorstlesser

Prijs vat: 80€ (ex BTW)
Prijs bak: 24 x 33cl, 33,06€ (ex BTW)

Te verkrijgen bij Spéciale Belge Taproom en Proxy Delhaize Groen Kwartier + online (particulier). ​

 

You May Also Like

Samen naar de Pop-Up met Miette Dierckx

Voor de snoodaards die je niet kennen van televisie of uit de media Miette, ...

Nieuwe SodaStreamBÍO, premium fruitsmaken van SodaStream

Dé duurzame oplossing om thuis frisdrank te bereiden Een maand nadat SodaStream, ’s werelds ...

MenStyle Real Estate: Beverly Hills Mansion van Drake ($65.000.000)

Met de glimlach afgerekend? Aubrey ‘Drake’ Graham heeft het op zijn 35 lekker voor ...