8 jaar gratis laden bij Ionity? Het kan maar dan moet je wel een Rimac Nevera kopen!

Je zal veel kilometers moeten afleggen om dat voordeel eruit te krijgen… 

Voor wie op zoek is naar een elektrische auto en wat geld wil besparen of beter zelfs, niet wil betalen bij een snellader is er goed nieuws. Zo lanceert Rimac als investeerder en samen met Ionity een ‘niet te weerstaan’ aanbod voor zij die een Rimac Nevera kopen. Het aanbod? Acht jaar gratis en onbeperkt opladen bij Ionity-snelladers, en dat overal in Europa! Al zal in dit geval het besparen niet direct gebeuren op de aankoop van de bolide want die kost je, met zo’n twee miljoen euro, wel meerdere ribben uit je lijf.

“When people think of Rimac, they think of the record-breaking performance that the Nevera delivers, as well as the groundbreaking technologies at the heart of the company. Yet, the Nevera was primarily developed as a hyper GT, rather than a track-focused car – it is a user-friendly hypercar. The collaboration with IONITY allows us to take this experience to the next level.”
MATE RIMAC FOUNDER AND CEO OF RIMAC GROUP

Of ze daar bij Rimac of Ionity hun broek aan gaan scheuren? Ondanks het feit de bijna 2.000 pk sterke hypercar best veel aan de stroomkabel moet zal dat nog wel meevallen. Wie één van de 150 leverbare Rimac Nevera’s koopt is niet direct van plan, denken we, er duizenden kilometers per jaar mee te malen. Rekenen aan 0,79 eurocent per kilometer, kost een volle tank de twee partners maximum 94 euro per laadbeurt.

Een laadbeurt die de batterij, 120 kWh groot, je een theoretisch rijbereik van ongeveer 490 km geeft. Snelladen kan tot 500 kW al is het krachtigste laadstation van Ionity voorlopig maar tot 350 kW ‘beperkt’. Toch volstaat dat om de hypercar in minder dan een half uur tijd tot 80% te brengen. Natuurlijk, als je echt wat gas, ik bedoel stroom, gaat geven heb je die batterij wel sneller leeggetrokken dan je kan laden.

“IONITY has set the standards in ultra-fast charging and a seamless user experience across Europe. The partnership with Rimac perfectly reflects our endeavor for performance, reliability, and sustainability. It is based on common values and the pioneering work we do in our respective fields to enable and advance electric mobility.”  IONITY’s pan-European ultra-fast charging network includes more than 500 stations strategically placed along Europe’s highways to enable long-distance travel across the continent. The network is open to vehicles of all brands and constantly being expanded with new locations, additional charging points, solar roofs, and adjacent services to improve the on-site charging experience.”
MICHAEL HAJESCH CEO OF IONITY

Ter info een fait-divers voor onze rekenwonders… om de volledige aankoop terug te verdienen zou je zo’n 21.276 keer moeten laden, goed voor een maximum theoretisch aantal gereden kilometers van 10.425.531 kilometer… om maar te zeggen… winst ga je niet maken maar dat het een leuk extraatje is voor de nieuwe eigenaars, sowieso wel!

You May Also Like

MenStyle On Tour: TotalEnergies 24 hours of Spa 2021

Ons jaarlijks uitje Als er één autosport evenement is dat wij elk jaar met ...

MenStyle Road Test: New Range Rover Sport P440e

Oh wat waren we enthousiast toen we ergens in het najaar het doek van ...

MenStyle Road Test: BMW iX xDrive40

BMW startte haar elektrische avontuur in 2010 met de BMW i3. Nadien volgde nog de ...