MenStyle Weekend Tip: De TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps

Dat wordt weer smullen

Het mooiste circuit ter wereld? Het legendarische Spa-Francorchamps. Dat hebben we al meermaals mogen beleven, op en naast het circuit, denk maar aan ons jaarlijks uitje naar de 24u, of één van de verschillende trackdays waarin we de spannendste bocht ter wereld, de Raidillon mochten aanvallen.

Komend weekend is er de TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps, de derde ronde van het FIA World Endurance Championship, oftewel het neusje van de zalm wat betreft endurance racing. Het Belgische heuvelachtige circuit, in het hart van het Ardeense bos krijgt hypersnel volk over de vloer, net voor ze afzakken naar het al even mythische Le Mans. Naast Toyota, Porsche, Cadillac, Ferrari, Glickenhaus is er ook de PEUGEOT 9X8, een debutant.

Olivier Jansonnie, technisch directeur van Peugeot Sport: “Het is een circuit dat anders is dan alle andere, dat we niet kennen en waar we nog nooit hebben gereden. We verwachten het dus te moeten ontdekken tijdens de vrije trainingen. We zullen goed moeten anticiperen, snel de optimums moeten zien op een nieuw circuit en in omstandigheden die heel anders kunnen zijn dan in Portimão. Het weer is over het algemeen onzeker in Spa. Het is een fantastisch circuit en we zijn allemaal erg gemotiveerd om het te ontdekken.”

Stoffel Vandoorne, de reservepiloot van Peugeot Sport, huidig wereldkampioen Formule E, en de man die we afgelopen weekend nog bezig zagen in Berlijn (verslag volgt), zal in Spa-Francorchamps aanwezig zijn om het team van Peugeot TotalEnergies te ondersteunen en al zijn ervaring met dit circuit, dat hij zo goed kent, mee te nemen.

Jean-Éric Vergne, tevens teammaat van Stoffel in de Formule E, en de man die de Peugeot met startnummer #93 zal besturen kijkt er ook naar uit. “We hebben in Portimão een belangrijke mijlpaal bereikt op het gebied van betrouwbaarheid. Afgezien van het probleem bij de start hadden we tijdens de race geen problemen met onze auto. We moeten onze prestaties verder verbeteren en zolang we stappen in de goede richting zetten, race na race, zal dat positief zijn. Spa is waarschijnlijk mijn favoriete circuit op de kalender. Ik heb er met veel verschillende auto’s gereden, het is een fantastisch circuit en ik heb er zeer goede herinneringen, dus ik hoop dat ik mijn succes met Peugeot Sport kan voortzetten. Het wisselende weer zal de valkuil zijn die we moeten vermijden, evenals de kou voor de banden. Ik denk dat de bandenstrategie een van de sleutelelementen zal zijn voor deze race. Spa is ook de laatste race voor Le Mans, dus het zal een goede voorbereiding zijn, vooral vanwege het lange rechte stuk, waardoor we kunnen zien waar we staan ten opzichte van de andere deelnemers wat betreft topsnelheid, op het rechte stuk. En dan kunnen we zien of we voor de 24 uur van Le Mans iets moeten veranderen of niet. Spa is dus een heel belangrijke race voor het team.”

Tickets? Die vind je hier!

You May Also Like

24 beste freestyle voetballers ter wereld komen naar Brussel

Loïs Openda geeft aftrap voor legendarisch voetbaltornooi dat voor het eerst internationale finale in ...

MenStyle Roadtest: Toyota GR Yaris

261 pk uit een driepitter Toyota is sinds 2015 terug in het World Rally ...

Porsche Taycan Turbo GT met Weissach Package: De snelste Porsche ooit

Althans van 0 naar 100 Wanneer snel nog sneller kan. Dan komen we vandaag ...