Mathieu van der Poel nieuwe ambassador voor Lamborghini Antwerpen

Niet alleen snel op twee wielen

Het werd een topavondje voor Mathieu van der Poel. De Nederlandse kampioen, die woont in de Parel der Voorkempen s’-Gravenwezel, mocht een spiksplinternieuwe Lamborghini Urus S in ontvangst nemen, een SUV die in tegenstelling tot zijn broertje, de hypersportieve Urus Performante, vooral in het teken staat van pure luxe.

Dat wil niet zeggen dat de Urus S traag is. Zo spurt deze 4 liter grote biturbo-V8 van 666 pk en 850 Nm in 3,5 seconden naar 100 om niet te stoppen met versnellen tot 305 km/u. Toch zal de snelle man op twee wielen deze cijfers niet voorleggen op de openbare weg. “Als ik eens mee wil doortrekken, ga ik wel naar Zolder of Francorchamps. In s-Gravenwezel en omgeving hou ik me netjes aan de snelheidslimieten”, aldus de winnaar van Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix wiens pretoogjes blinken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MVDP (@mathieuvanderpoel)

Vanafprijs van de Urus S? Dik 197.000 euro exclusief belasting en taksen. En dan ben je nog niet door de optielijst gegaan. Toch heeft Mathieu dit bedrag niet zelf gelegd, hij is namelijk het komende jaar de trotse ambassadeur voor Lamborghini Antwerp. En een ambassadeur, die moet natuurlijk ook op de weg een ambassadeur zijn. Zo krijgt hij deze Lamborghini Urus S een jaar ter beschikking.

De Lamborghini Urus S, ook wel bekend als de ultieme #forbarraisersonly ride, heeft meer gemeen met Mathieu van der Poel dan je zou denken! Net als de veelzijdige wielrenner, wordt de Urus S beschouwd als een ware kampioen in zijn element. Mathieu van der Poel heeft zich bewezen als een absolute topper in verschillende disciplines, zoals wegwielrennen, mountainbiken en veldrijden. En net zoals Mathieu van der Poel op verschillende terreinen excelleert, laat de Lamborghini Urus S zich moeiteloos zien op allerlei ondergronden – van glad asfalt tot hobbelige grindpaden en alles daartussenin. Met de Urus S als zijn ultieme ’teammate’, zal Mathieu van der Poel ongetwijfeld nog meer winnaarsmentaliteit aan de dag te leggen.

Volgens Lamborghini Antwerp-directeur Erik Michiels staat MVDP voor ‘gedrevenheid, ongeëvenaarde winnaarsmentaliteit en grensverleggende prestaties’, exact de eigenschappen waarmee Lamborghini de Urus S in de markt zet. Mathieu van der Poel mag er minstens een jaar gratis mee rondrijden. Ook zijn vriendin Roxanne, die als ex-medewerker van Erik Michiels bij het overkoepelend bedrijf D’Ieteren, het pad effende. Ze mag er van Mathieu ook gerust ‘boodschappen mee doen’.

Ook Benny Peeraer, Sales Manager Lamborghini Antwerp ziet deze samenwerking wel zitten. “We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met Mathieu van der Poel een groot succes wordt en kijken nu al uit naar de avonturen die hij zal beleven met de Lamborghini Urus S.”

Mathieu, die niet voor een blits kleurtje ging, vindt het ‘wel stijlvol zo’. ‘Ik wil liever niet te erg opvallen. Dat is ook de reden waarom er geen slogans of foto’s op het koetswerk zijn gespoten, de gepersonaliseerde nummerplaat ‘I MVDP I’ ga ik wel gebruiken’, aldus de wielerkampioen.

Wij wensen hem in ieder geval een pak veilige kilometers. En hopelijk doet hij er geen ‘Tommeke, Tommeke, wat doe je nu’ mee.

You May Also Like

Flanders Collection Cars komt naar Antwerpen

Oldtimerbeurs Flanders Collection Cars in 2024 voor het eerst in Antwerpen De kogel is ...

Een eerbetoon aan 60 jaar Maserati Quattroporte

Happy Birthday! Op 30 oktober 1963 opende de Turijnse Autosalon, destijds één van de ...

Bruut, bruter, bruutst: Toyota Yaris GRMN

Gazoo Racing Masters of the Nürburgring Leuk nieuws vanuit het autosalon in Tokio. Daar ...