Lekker cruisen aan het Comomeer in de Castagna Tender2

Bucket list materiaal 

Wie door het raam kijkt heeft niet bepaald een zomers gevoel. Het is koud, nat,… soit, kort door de bocht snertweer. Waar we wel eens kort door de bocht willen gaan en wat ons instant wel een zomers gevoel geeft is de Castagna Tender2. Wat is dat een heerlijk, stijlvol, leuk karretje.

 

Carrozzeria Castagna, die we kennen als een specialist in speciale carrosserieën heeft net zijn Tender2 onthuld. Dit zomers speeltje op basis van de Fiat 500e  is speciaal gebouwd voor het Mandarin Oriental hotel aan het Comomeer in Blevio. Dit zeer luxueuze hotel wou een autootje aanbieden waarmee zijn rijke, op luxe en stijl gestelde gasten de regio konden ontdekken. En of dit gelukt is. Je ziet, het hoeft daar in Italië niet altijd een Ferrari, Lamborghini of Maserati te zijn.

De Castagna 500e is niet zomaar een zoveelste Fiat 500 variant. Neen, deze cabrio-conversie is naast dakloos ook zijdeur- en achterkleploos. De aankleding is erg luxueus en omvat hoogwaardige houtelementen, die net uit een Riva-speedboot zijn gehaald, stoelen van BMW die bekleed zijn met de fijnste Italiaanse stoffen en eco-vriendelijk leder.

 

Onderhuids vinden we wel dezelfde aandrijflijn als in de Fiat 500e. Die genereert 116 pk uit een elektromotor die zijn power haalt uit een batterijpack van 42 kWh, goed voor een actieradius van zo’n 320 kilometer, WLTP wel te verstaan want helaas is de realiteit soms iets anders. Toch genoeg om een half dagje doorheen het prachtige Italiaanse landschap daar aan het Comomeer te cruisen.

Wat het spelletje kost? Geen idee! Of er ook productieplannen zijn? Ook geen idee al zal je, mits genoeg sollen, ze wel overtuigd krijgen om ook jouw Fiat 500e te verbouwen. Voor geld danst de beer… ook aan het Comomeer.

 

 

 

You May Also Like

MenStyle Road Test: Audi RS3

De ideale driftkikker… en dan hebben we het niet alleen over de kleur Of ...

Europa wil niet weten van uitzonderingsmaatregel voor Italiaanse sportwagens

En mogen wij dit jammer vinden?  Wie houdt er nu niet van een brullende ...

EDUCAM bereidt autosector voor op (veilig) werken met auto’s op waterstof

EDUCAM, het kennis- en opleidingscentrum van de autosector en aanverwante sectoren, stelt vandaag zijn ...