Hier is de langverwachte nieuwe Toyota Land Cruiser

Woestijnpatser op diesel

De Land Cruiser werd 72 jaar geleden geboren als de “Toyota BJ”, op 1 augustus 1951. Kort daarna toonde hij zijn kracht en capaciteiten door als eerste wagen met succes naar het zesde station op de berg Fuji te klimmen. Sindsdien hebben al meer dan tien generaties Land Cruisers elkaar opgevolgd. De laatste in het rijtje gaat al een heel tijdje mee en het werd dus tijd om hem te vervangen maar vergis u niet, de nieuwe Toyota Land Cruiser blijft trouw aan zijn roots. Zo wordt deze krachtpatser nog steeds wild van modder en rotsen al is hij natuurlijk wel in een technologisch modern jasje gestoken. Leuk detail, wie snel is en de First Edition bestelt, krijgt vintage ronde koplampen, nadien zullen het de vierkante exemplaren zijn.

De Land Cruiser kan je bestellen als vijf- of zevenzitter en meet bijna vijf meter. Hij bouwt voort op het platform van de Land Cruiser 300, die niet in Europa verkrijgbaar is. Dat maakt hem stijver én lichter, iets wat zijn prestaties alleen maar zal doen toenemen. Zeker als je er ook nog een nieuwe ophanging, elektrische stuurbekrachtiging, een ontkoppelbare stabilisatorstang vooraan (een primeur voor Toyota) en een verbeterde Multi-Terrain Monitor-systeem. Dat laatste kent nieuwe en betere camera’s zodat je nog beter zicht hebt wat er op, rond en onder de wagen gebeurt. Ondertussen zorgt de Multi-Terrain Select-technologie ervoor dat de elektronica zich aan de verschillende rijomstandigheden aanpast.

Diesel? 

Onderhuids de nieuwe Toyota Land Cruiser vinden we een 204 pk sterke 2,8 liter dieselmotor die permanent wordt aangedreven via een achttrapsautomaat. Later, in de loop van 2025, ga je de Land Cruiser ook met een hybride aandrijfgeheel kunnen bestellen. Geen stekkerversie, voorlopig, wel een mildhybride variant (op 48V) van dezelfde dieselkrachtbron.

Bestellen in België kan vanaf oktober 2023 en de eerste Land Cruisers zullen over de Belgische wegen ‘cruisen’ begin 2024. Oh ja, de First Edition met zijn ronde koplampen? Daar zijn er 3.000 voorzien… voor Europa. Snel zijn is zonder meer de boodschap want laat duidelijk zijn dat er een pak Land Cruiser-fans zaten te wachten op dit nieuwe model.

You May Also Like

Italiaans raspaard gaat komende zomer topless

Zoals we een knappe Italiaanse wel meer graag hebben, niet?  Terwijl het volop ‘herfst’ ...

Ferrari SF90 XX Stradale vestigt nieuw ronderecord

1:17.309 minuut Gisteren werd de snelste ronde ooit op Fiorano met een straatauto bekendgemaakt. ...

MenStyle Road Test: Cupra Formentor Hybrid (245pk)

Een mini-Urus Straffe intro, al zeggen we het zelf want als je ooit met ...