Wetenschappelijk bewezen: zolang duurt een gemiddelde potje vogelen

En jij?

Wordt er tussen vrienden ook wel wat afgejokt als het gaat over seks? Afjokken als in de zin van een loopje met de waarheid nemen? Waarschijnlijk wel en zeker als het gaat om de duurtijd van het dansen van de horizontale Tango. Tenzij je een meester bent in Tantra duurt een gemiddelde vrijpartij niet veel langer dan het zetten van een pot koffie of het trekken van een builtje thee, althans een wetenschappelijk onderzoek dat op zijn beurt gedeeld is door Easytoys.be, je kent ze wel, het bedrijf waar jouw vrouw, lief, bijslaap ongetwijfeld haar Satisfyer Pro, voor veel mannen de vijand, heeft gekocht.

Maar hoelang duurt nu een vrijpartij? Wél, dat hangt natuurlijk voor elk koppel af van verschillende factoren als persoonlijke voorkeuren, leeftijd, gezondheid, stemming, stress, kinderen,… en ga zo maar door. Het is ook niet direct een vraag waar veel mensen direct een antwoord op weten (of chronometreer jij steevast de actie van jouw soldaat?) of een antwoord dat ze niet graag delen. Zo hebben veel mannen wel eens last van te snel klaarkomen, soit om maar te zeggen de kans op een betrouwbaar resultaat aan de toog is even groot dan de kans je dit gerampetamp mag beleven met je ultieme celeb-crush, onbestaande dus.

Toch zijn er 500 koppels uit vijf verschillende landen (Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Turkije en de Verenigde Staten) bereid gevonden om naast eventueel andere speeltje, vier weken lang de chronometer erbij te halen. Het testpubliek? Allen plus 18, een stabiele (hetero)relatie die langer dan zes maand oud is en koppels die geregeld van bil gaan. De timing? ‘Start’ bij penetratie, ‘Stop’ bij ejaculatie.

En wat bleek? Dat er een enorm grote variatie was. Zo varieerde het gemiddelde van de koppels tussen 33 seconden en 44 minuten. Het effectieve gemiddelde is 5 minuten en 24 seconden. Conclusie? Er bestaat eigenlijk geen ‘normale’ tijdsduur voor een partijtje onder de lakens.

Of er nog andere conclusies konden getrokken worden? Ja! Zo was er geen verschil tussen besneden en niet-besneden jongeheren, dat de Turken het snelst klaar waren (3 minuten 30 seconden) én dat het effectief alleen maar het meten was van de tijd tussen penetratie en ejaculatie. Uiteraard omvat seks vaak meer dan dat en is meer dan eens ook voor- en naspel een belangrijk onderdeel van de liefdesdaad. Laat je dus niet te hard leiden naar wat maatschappelijk verwacht wordt of wat ‘normaal’ zou moeten zijn maar zoek naar aspecten die je als koppel waardevol vindt en onthou… goede seks is nog altijd belangrijker dan langdurige seks. En onthou, vogelen is gezond maar dat hebben we je HIER ook al eens verteld.

Foto’s: Unsplash

You May Also Like

Kerels, met deze foto’s scoor je bij haar niet op datingapps

Wil je succes, vermijd dan deze foto’s Datingapps, ze schieten als paddenstoelen uit de ...

De 5 meest voorkomende taboes over seksspeeltjes ontkracht

Waar wacht je nog op? Het gebruik van seksspeeltjes is niet voor iedereen even ...

Mannen verbannen? Ladies Night start met oplaadzuil op groene energie voor seksspeeltjes

De wereld is letterlijk en figuurlijk naar de kl.ten… Mannen overal ter wereld, verenig ...