Wereld Orgasmedag: 5 bewijzen waarom vogelen gezond is

Sluit ons maar op in een volière…

Het is vandaag Wereld Orgasmedag en dan hoeven we er geen tekeningetje bij te maken. Vandaag moeten de bijtjes de bloemetjes bestuiven of met andere woorden, en om in het dierenrijk te blijven, mag er dus gevogeld worden. Al hopen we, met jullie, dat het dansen van de horizontale Tango niet beperkt blijft tot één dag in het jaar. Want, laat duidelijk zijn, seks is gezond en wel hierom…

1. Je presteert beter op het werk
Een beetje bizar om hiermee te beginnen maar mensen die thuis vaker de lakens delen, blijken op de werkvloer beter uit de verf te komen, althans dat beweren onderzoekers van de Oregon State University. Zij volgden verschillende mensen op en vroegen hen een dagboek met hun horizontale prestaties thuis én hun prestaties op het werk bij te houden. Zo kwam er uit het onderzoek naar voor dat mensen die meer seks hadden, zich beter in hun vel voelden en dus ook betere werkprestaties leverden. Het werkt ook in twee richtingen. Mensen die op hun beurt dan weer meer plezier en minder stress ervaarden op het werk, komen meer ontspannen thuis waardoor er sneller overgegaan wordt tot een potje vogelen.

2. Je slaapt er beter door
Na een goede vrijpartij, inclusief orgasme, komen er gelukzalige stoffen vrij in jouw lichaam waaronder het hormoon prolactine. Die stof dient ervoor de seksuele behoefte, die net is ingelost, te verlagen en zorgt voor een verzadigd gevoel. Je wordt er ook slaperig van. Wie telt er nu nog schaapjes?  

3. Het geeft je relatie een boost
Zoals aangegeven in punt één voelen mensen die vaker seks hebben zich beter in hun vel. Hierdoor zijn er minder spanningen in een relatie wat uiteraard een positief effect heeft. Meer nog, een goede vrijpartij zou zelfs nog steeds zijn effecten hebben tot twee dagen na de effectieve daad, ook wel afterglow genoemd. Dat concludeerden dan weer onderzoekers uit de Florida State University. Onze conclusie? Om de drie dagen seks is dus hét middel om een lange, duurzame en gelukkige relatie uit te bouwen. We geven het maar mee.

4. Je wordt er slimmer van
Ook dit is wetenschappelijk bewezen. Onderzoekers van de Princeton University vonden in ratten de ideale, euh, proefkonijnen en zetten deze op een strikt seksregime. Sommige konden op hun kin kloppen terwijl anderen één keer aan de slag mochten en nog anderen ongelimiteerd mochten ‘vogelen’. Wat bleek? Vogelende ratten maakten meer ‘dendritische spines’ aan. Dat zijn uitsteeksels op hersencellen die verbindingen met andere cellen leggen en hoe meer verbindingen, hoe slimmer je bent.

5. Het is goed voor je lijn
Ze noemen het niet voor niets ‘bedsport’. Zo zou een vrijpartij gelijk zijn aan een fietstochtje. Een sessie van 25 minuten, wat in praktijk (ook al beweren we allemaal het tegendeel) al best een hevige sessie is, laat je zo’n 85 calorieën verbranden. Let wel op, heb je van de seks dorst gekregen en zet je die fes cola naast het bed even tegen je lippen, dan ben je al snel (bij de hoeveelheid van een normaal glas) terug 100 calorieën rijker en kan je opnieuw beginnen. Een goed excuus wel.

Soit, uiteraard doen we het niet om betere te presteren op het werk, slimmer te worden of om af te vallen… wel omdat het gewoon ook plezant is, niet? Geniet van Wereld Orgasmedag deze avond en vergeet het geboortekaartje ergens eind augustus, begin september niet op te sturen.

Foto’s: Unsplash
Bron: Men’s Health

 

You May Also Like

Zo vaak denkt een vrouw aan eten… en aan seks

Niets is wat het lijkt… Liefde gaat door de maag, daar bestaat al lang ...

Deugniet Mister C. gaat op zwier met plastiek vertier

Voor zij die houden van siliconen… Ik hou van de vrouwen, voila, “the word ...

Speeddating tijdens Corona? Dare to Date regelt het!

Het zijn moeilijke tijden voor singles… We kunnen er niet om heen, voor zij ...