Dit is de 100% elektrische Lamborghini Lanzador

Een elektrische combo tussen een sportwagen en een SUV

Lamborghini en elektrificatie? Dat is niet helemaal nieuw want met de Revuelto bracht Lamborghini onlangs zijn eerste hybride sportwagen uit. Met de Lanzador, zien we voor het eerst een groene stier opduiken. Geen brullende V12 in de snuit of achterbak, wel een groene stevige, snelle en krachtige vaars die in 2028 moet uitgroeien tot de nieuwe referentie wat betreft elektrische, doch comfortabele sportwagens. En hij mag dan misschien niet meer ‘V12-loeien’, hij heeft alles wat je van een Lamborghini mag verwachten: kracht, stijl en innovatie.

De stier staat wel wat hoger op zijn poten en biedt plaats aan 4 personen. Het is te zeggen, 2+2 waarbij de achterbank van deze concept enkel uit ‘noodzitjes’ bestaat. Wat dit betekent voor het effectieve productiemodel? Dat is natuurlijk nog koffiedik kijken.

Als we naar de looks kijken zien we vooral een mix tussen de Urus en de Sterrato, een ultrasportieve SUV dus al noemen de Italianen hem liever een Ultra GT. Wat er onderhuids afspeelt blijft nog een goed bewaard geheim maar hier en daar lekken er cijfers als een indrukwekkende 1.341 stierenkracht. Genoeg dus om je maaginhoud lekker te laten klutsen tijdens een rondje Nürburgring.

Soit, afspraak 2028 bij de Lamborghini-dealer.

 

 

You May Also Like

MenStyle Weekend Tip: Classic Event Waregem ’23

Een niet te missen ‘automotive feest’ voor elke Petrolhead Classic Event is hét najaarsevent ...

MenStyle Road Test: BMW X6 M50i

“The Beast” ‘Belle & The Beast’? Laat duidelijk zijn dat de meningen over het ...

Cardoen opent vandaag herconditioneringscenter en geeft tot 10 jaar garantie

CO2-uitstoot verminderen door tweedehandswagens langer op de weg te houden. De prijzen van nieuwe ...