Ellen Leysen is klaar voor de 24u van Zolder (Interview)

MenStyle en racen? Het is een steeds vaker voorkomend topic. Naast de 24u van Le Mans met Peugeot Sport, de 24u van Spa-Francorchamps met BMW Motorsport, de F1 in Spa met Alfa Romeo en komend weekend ook de F1 in Zandvoort waar we bij Mercedes te gast zijn, rijden ze dit weekend ook de 24u van Zolder. Het wordt moeilijk om ons in tweeën te delen maar dat neemt niet weg dat we geen plaats hebben om niets over de grootste race in het Belgisch kampioenschap (Belcar) te brengen. Ons oog viel op een Abarth en dan vooral op één van de bestuurders van deze wagen, de ravissante en vooral, belangrijker, snelle Ellen Leysen die zich een weg naar boven baant tussen al het mannelijke racegeweld. Hoe is zij in het wereldje terecht gekomen? Wat zijn haar ambities? Laten we het haar tussen enkele testritten door gewoon snel zelf vragen.   

Hoi Ellen, hoe ben je in de racerij terecht gekomen? 
Ik ben al, medt dank aan mijn papa, van kindsaf gepassioneerd door autosport en deed karting. Ik had echter nog nooit gereden op circuit en pakte die kans om als rookie mee te doen aan een selectie van Xwift Racing Events. Dit viel blijkbaar heel goed mee en kijk, hier sta ik nu.

Wat is je hoogtepunt tot nu toe?
Uiteraard de selectie van Xwift halen, iets wat ik totaal niet zag aankomen. Verder heb ik ondertussen toch al een podiumplaats kunnen rijden. Eigenlijk is elke dag in een racewagen een hoogtepunt. Het is een uitlaatklep voor mij naast mijn drukke bezigheden met mijn zaak, Glow in Geel. Ideaal om mijn ‘koppeke’ leeg te rijden.

Een ravissant koppeke trouwens, iets wat mogelijks in een echte mannenwereld vaak niet zo positief onthaald wordt. Hoe sta je je mannetje hier?
Tgoh, ik ben het van kinds af aan gewend om mijn mannetje te staan. Ik heb een broer, heb steeds met jongens in de klas gezeten,… dus ik weet wel hoe ik ze moet aanpakken. Uiteraard zijn er hier en daar negatieve reacties, zeker als er al eens iets misloopt, maar ik hou me vast aan de positieve reacties. Andere meisjes en vrouwen die mij als een rolmodel zien in dit harde wereldje bijvoorbeeld. Elkaar supporten, daar doe ik het zeker ook voor.

Als we even kijken naar dit weekend. Wat is de ambitie met de Abarth?
Eerst en vooral uitrijden. Rij je niet uit, haal je sowieso niks. Toch mogen we van meer dromen met een team dat bulkt van de ervaring, van piloten tot de laatste in de staff. Een 24u-race hangt van heel veel factoren af en het moet ook allemaal wat meezitten. Laten we dus zaterdag en zondag afwachten en gaandeweg onze ambities bijstellen en realiseren.

Hoe ben je bij Peter Bens en zijn team gekomen?
Ik ken Peter als klant in mijn zaak. Hij komt er E-fitten. Hij had mij zien rijden en deed me een goed voorstel. Zo haalden we de Abarth terug van stal en de rest is geschiedenis.

Racen is duur. Hoe moeilijk is dit om budgetgewijs alles in orde te krijgen?
Momenteel ben ik mijn eigen sponsor en dat is niet evident. Alles wordt duurder, sponsorbedragen liggen hoger maar de sponsors willen natuurlijk ook iets in return. Wij kunnen dat aanpakken door VIP packages of Track Days aan te bieden. Ik maak ook wel gebruik van mijn netwerk als ondernemer om hier en daar toch nog mensen mee te overtuigen van mijn project.

Waar zou je binnen 5 jaar willen staan?
Op dezelfde plaats maar dan misschien wel in een Porsche? Ik zou zeker graag dan verder staan in het endurance racen. Verder wil ik dan ook nog meer mensen geïnspireerd hebben om de stap naar het racen te durven zetten.

Mooi! Succes in ieder geval! Voor we afsluiten, nog wat vliegensvlugge vluggertjes?
Shoot!

Mijn favoriete auto is… Porsche 930 Turbo
Ikzelf rij met een… Volvo V60 T5
Mijn favoriete daily is een… Mercedes G-klasse of oude Defender
Zolder of Spa? Spa
Overdag of ’s nachts? ’s Nachts
Wat niemand over mij weet is… dat ik eigenlijk een echte natuurmens ben. Hoewel ik misschien erg luid en zelfzeker overkom, kan ik echt genieten en tot rust komen in de vrije natuur

Voilà, bij deze weet iedereen dit! Merci voor je tijd en heel veel succes komend weekend en de dagen, maanden, jaren nadien! Wij blijven het zeker volgen en dat doe je bijvoorbeeld via haar Instagram. Wil je Ellen zelf nog aanmoedigen komend weekend? Dat kan! Hier kan je nog kaarten voor de 24u van Zolder krijgen.

 

You May Also Like

Dit zijn enkele blikvangers van de Zoute Grand Prix 2021

We weten wat te doen komend weekend We hebben wat met de Zoute Grand ...

Land Rover Defender breidt uit met dikke V8 of als ruwe Outbound

Heerlijk… Eén van onze leukste testen afgelopen jaar? De nieuwe Defender. De laatste en ...

Teslarijders kunnen vanaf nu het geluid van hun auto én hun claxon zelf kiezen

Vanaf nu bestaat er een auto die echt scheten laat… De wet in Noord-Amerika ...