Hell Yeah! Porsche 911 ontsnapt (voorlopig) aan elektrificatie

Voor altijd de ultieme drivers car…

Ook Porsche ontsnapt er niet aan… elektrificatie. Zo komt er een elektrische Macan, een 718 Cayman en Boxster en zullen ook de Panamera en Cayenne hun broertje de Taycan komen vervoegen. Dit moet het merk in staat stellen hun doelstelling (tegen 2030 zijn 80% van de verkochte Porsches elektrisch) te halen. Toch komt Porsche ook met een statement waar wij dolblij van worden: de 911 zal de laatste Porsche zijn die tegen 2030 vasthoudt aan een verbrandingsmotor.

En zo blijft de meest iconische uit de reeks, en na de Cayenne en Macan de meest verkochte, gespaard van batterijen. Of het ook de ultieme deadline, 2035 of het jaar waar buiten enkele uitzonderingen enkel nog geëlektrificeerde wagens mogen verkocht worden, nog kan overleven?

Het antwoord hier is volop ja. Hiervoor moet wel werk gemaakt worden van e-fuels, waarvoor de EU een uitzondering heeft gemaakt, en laat dat nu net het investeren in deze CO2-neutrale brandstoffen één van de hoofdbezigheden zijn bij Porsche op dit moment. Zo kunnen we redelijk op onze twee oren slapen en samen hopen dat de dit jaar 60 jaar wordende 911 verder nog een lang leven beschoren is.

You May Also Like

Brabus Rocket 900…dé gezinswagen voor stoere papa’s

Fasten your seatbelts… Wat Als? Je tien AMG GT 4-Door Coupé’s onder handen laat ...

Alfa Romeo 4C gaat eruit met een knaller, de 4C Spider 33 Stradale Tributo

De laatste 33… Het heeft niet mogen zijn maar de stekker uit de Alfa ...

Een BMW M760 LI V12 met Rolls-allures

25 stuks aan 330.000 euro per stuk Wie een BMW-dealer binnenstapt en op zoek ...