Welke stad won de strijd om het beste Belgische Koningshapje ?

Koningshapje, is het niet Koninginnenhapje? 

Na een culinaire strijd in 6 steden over heel het land, zette De Vegetarische Slager op 21 juli – letterlijk – de kroon op het werk met de onthulling van het nieuwe Belgische Koningshapje. De Gentse Waterzooi met vegan Poulettekes mag zich vanaf nu trots naast het iconische Koninginnenhapje op de troon hijsen en krijgt een vaste stek op het menu van restaurantketen Poule & Poulette.

Hoewel het Koninginnenhapje al sinds de 19e eeuw een bekende klassieker is in de Belgische
keuken, ontbrak het tot dusver aan een iconische wederhelft in de vorm van een Koningshapje. De
Vegetarische Slager startte de zoektocht, met als doel op de Nationale Feestdag het meest geliefde
hapje te bekronen. Niet toevallig in het jubileumjaar waarin de Belgische koning Filip tien jaar op de
troon zit.

Vijf weken lang trok De Vegetarische Slager met kandidaat-Koningshapjes door Antwerpen, Hasselt, Gent, Leuven, Vaux-Sur-Sûre en Brussel. In elke stad toverden chefs lokale culinaire klassiekers om tot plantaardige iconen, op basis van de vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager en lokale ingrediënten zoals Elixir d’Anvers, Luikse stroop, Leuvense pils, Hasseltse jenever en Brusselse Kriek. De vegan Poulettekes zijn een van de populairste producten in het assortiment van De Vegetarische Slager. Het product is volledig plantaardig en toe te passen in een groot aantal gerechten.

Duizenden liefhebbers van Belgische kost kwamen proeven én stemmen op hun favoriet. Uiteindelijk wist de Gentse Waterzooi met vegan Poulettekes de meeste harten te veroveren. Het winnende gerecht werd vandaag plechtig onthuld en op de troon gehesen tijdens de Nationale Feestdag in
Brussel.

“Het doel van De Vegetarische Slager is Belgen te laten ervaren dat je qua smaak en textuur niks hoeft op te geven met ons ‘plantaardig vleesch’. Je kan nog altijd de gerechten maken zoals je gewend bent, maar dan met plantaardige ingrediënten.

Missie geslaagd!

De Belgen hebben massaal geproefd van lokale culinaire klassiekers en waren duidelijk positief verrast door hoe lekker de gerechten met onze vegan Poulettekes smaken. Bovendien zijn we vanaf vandaag een nieuwe lokale klassieker – het eerste Koningshapje – rijker!”, zegt Kaat Van der Goten, Brand Manager van De Vegetarische Slager in België.

Poule & Poulette

Door de Belgen te laten proeven van plantaardige varianten van hun lokale culinaire klassiekers en één van deze klassiekers te bekronen tot Belgisch Koningshapje, wil De Vegetarische Slager laten ervaren dat je met ‘plantaardig vleesch’ niets hoeft in te leveren qua smaak, textuur en beleving. Precies daarom krijgt het winnende gerecht nu ook een vaste plek op het menu van de Belgische restaurantketen Poule & Poulette. Vanaf 21 juli kunnen alle liefhebbers genieten van een plantaardige versie van het Koninginnenhapje (Vol-au-Vegan) en Gentse Waterzooi (Cocotte Poulette) in alle restaurants van Poule & Poulette in Gent, Oostende, Mechelen, Antwerpen en Brussel.

 

You May Also Like

Dit waren de heerlijkste babes tijdens het eerste weekend Tomorrowland

Een kleine bloemlezing! Afgelopen weekend vond in De Schorre in Boom het eerste van ...

MenStyle Weekend Tip: Brussels Urban Sessions 2023

Sponsored by Opel  Dit weekend gaat Brussels Urban Sessions door, het grootste urban sports ...

Dit waren de stoerste of heetste Insta 'Acid Cowboys' op We Can Dance! (foto's)

Het influenceer-feestje van het jaar! Zien en gezien worden in een ongekende sfeer op ...