Shelby zet voor het eerst zijn badge op een EV

De wonderen zijn de wereld niet uit 

Caroll Shelby zou op 11 januari honderd jaar geworden zijn. Een eeuwfeest dat ze bij de tuner niet onopgemerkt wilden laten voorbijgaan en voor elke kaars op de verjaardagstaart is er ook een tuningkit beschikbaar. Niet zomaar een kit, wel eentje voor de Mustang Mach-E GT, zowaar een EV én een kit die alleen in Europa beschikbaar is. Een primeur!

Shelby elektrisch, het leek een laat gelande aprilgrap maar toch is het zover. Toch is er één wezenlijk verschil met de op fossiele brandstof aangedreven Shelby’s. Zo is deze Shelby Mustang Mach-E GT wel sportiever, gespierder en luider dan het origineel… hij is alleen niet sneller.

Wat je mag verwachten als één van de honderd gelukkigen? Een uit koolstofvezel opgetrokken motorkap, grille, splitter, onderste deurpanelen en spiegelkappen en verder een aparte striping, Shelby-vloermatten, Shelby-badges, een genummerd plaatje op het dashboard, een verlaagde ophanging, ander setje velgen én… zowaar een bruut geluid.

Een geluid uit een EV? Dat is niets nieuws, dat zagen we ook al bij de Abarth 500e. Deze keer wordt dit verzorgd door Borla, die anders vooral specialist zijn in sportuitlaatsystemen. Nu rekenen ze op een speaker die het geluid imiteert van een dikke V8.

Kostprijs van de kit? 24.900 euro, uiteraard bovenop de prijs van een Mustang Mach-E GT.

You May Also Like

Dit is de Formule E Gen3

Tot 322 km/u Drie weken nadat wij voor het eerst, dankzij Jaguar, van heel ...

MenStyle Road Test: BMW 220i Coupé

De (bijna) instapper Het werd geen eerste kennismaking met de 2-Reeks Coupé, zo namen we ...

Mercedes EQC 4X4²: Elektrisch op avontuur

Komt hij ooit in productie?  Wie zal het zeggen maar met dit concept, de ...