Mini wil met de Cooper E en de Cooper SE het kartgevoel aanwakkeren

De vijfde generatie zet het succesverhaal verder…

De vijfde generatie van de MINI 3-deurs is volledig elektrisch aangedreven en wil met een maximaal kartgevoel het kenmerkende merkrijplezier van de toekomst belichamen. De nieuwe editie van de iconische MINI 3-deurs is gericht op elektrisch rijplezier en is verkrijgbaar in twee vermogensniveaus.

Zo is er de MINI Cooper E met een vermogen van 135 kW (184 pk) en de MINI Cooper SE met 160 kW (218 pk) beschikbaar. Veel vermogen dus voor een relatief licht karretje. Gooi daar het het typische EV-sausje, vol vermogen vanaf de eerste voetdruk op het gaspedaal, over en we hoeven je niet te vertellen dat je het gevoel hebt met een kart onderweg te zijn.

Ook zijn link met BMW kan deze Mini niet verbergen en zoals het een BMW hoort is er gewerkt aan een optimale wegligging, rijdynamiek en gewichtsverdeling. Zo hebben ze de lithium-ion-hoogspanningsaccu in de bodem van de MINI Cooper Electric ingebouwd. Naast een optimale wegligging en gewichtsverdeling neemt zo ook de stabiliteit en wendbaarheid van het voertuig toe.

Verbeterde actieradius en maximale flexibiliteit

De accucapaciteit van de MINI Cooper E bedraagt 40,7 kWh, die van de MINI Cooper SE 54,2 kWh. Dit geeft de nieuwe modellen een voorspelde actieradius van tussen de 300 en 400 kilometer, wat de mogelijkheid voor uitstapjes in de stad en daarbuiten aanzienlijk vergroten.

De nieuwe Mini, inclusief nieuw lichtsignatuur, nieuwe digitale assistent, meer beenruimte en grotere koffer zal op onze wegen te zien zijn in 2024. En we hebben nog meer nieuws, zo fluisteren de wandelgangen dat er mogelijk ook sprake is van een elektrische JCW-versie met meer dan 300 pk.

Mocht dit effectief bevestigd worden hebben we nog maar één boodschap voor de sympathieke dames en heren bij Mini: “Zolder, here we come!”

You May Also Like

Pagani Huayra Tricolore is een ode aan Le Freche Tricolori

Tradities… In 2010 vierde Pagani de 50ste verjaardag van Le Freche Tricolori, het stuntteam van ...

Fiat 500 gaat elektrisch en krijgt in zijn derde generatie een nieuw design

Wij zaten op de eerste rij tijdens de wereldpremière van de nieuwe Fiat 500 ...

Mazda 3 ontketent oorlog in middenklasse

Een concurrent om rekening mee te houden!  Middenklassers…een segment dat zwaar onder druk staat, ...