BR 01 Cyber Skull Bronze X Julien Dugourd: Een Bell & Ross dat smaakt

Ijdelheid komt met een suikerlaagje bij Bell & Ross

Het is tijd om te genieten van iets zoets met Julien Dugourd. Om de komst van de BR 01 Cyber Skull Bronze te vieren, ondernam de gerenommeerde patissier en vriend van het huis een meesterwerk om een patisserieversie van het Bell & Ross-uurwerk te ontwerpen. Een pure verwennerij in het imago van het merk.

Genieten van elk voorbijgaand uur: dat is de filosofie die de medeoprichters van Bell & Ross, Bruno Belamich en Carlos Rosillo, delen met Julien Dugourd. Als groot liefhebber van horloges, in het bijzonder van Bell & Ross ontwerpen, heeft de door het Prinselijk Paleis van Monaco gekozen patissier, en niet te vergeten lid van de zeer exclusieve Club des Chefs des Chefs, een chocolade-karameltaart gecreëerd met de kenmerkende elementen van de nieuwe BR 01 Cyber Skull Bronze. Een uurwerk om van te smullen.

De opkomst van de GMT-functie bij Bell & Ross

Voor Julien Dugourd was het even uitdagend als plezierig om de vorm van de Cyber Skull om te zetten in een zoete creatie. “Ik ben een fan van de luchtvaart. Het BR 01 horloge, dat direct doet denken aan een cockpit-uurwerk, spreekt me bijzonder aan,” legt Julien Dugourd uit, wiens horlogecollectie grotendeels uit Bell & Ross bestaat, waaronder zijn guilty pleasure van twee Cyber schedelmodellen. Hij ontdekte het merk voor het eerst aan de pols van Christophe Michalak tijdens zijn tijd aan het Plaza Athénée. Vanaf die dag raakte hij in de ban van Bell & Ross, een huis waarmee hij vele passies deelt, van luchtvaart tot Formule 1. Onlangs kreeg de 39-jarige patissier, die zijn opleiding volgde aan de zijde van Marc Veyrat, Jean-Georges Klein en Alain Ducasse, de kans om zijn werk in de racebaan te delen met de coureurs van het Alpine-team. De kers op de taart? De vrienden van het Maison hadden de gelegenheid om tussen de happen door hun banden met Bell & Ross te bespreken: gebieden van uitmuntendheid, met vele ontmoetingspunten.Technische precisie en de kunst van het leven.

De liefhebbers van verfijnde horlogerie wacht een verrassing: een geanimeerde automaat activeert de beweging van het onderste deel van de kaak, alsof zijn schedel in het midden van het horloge zich klaarmaakt om de door Julien Dugourd gecreëerde taart te proeven. Dit detail zegt veel over de houding van dit bijzondere uurwerk, aangeboden in een beperkte oplage van 500 stuks. De subtiel gevormde bronzen kast van de BR 01 Cyber Skull Bronze (45×46,7 mm en waterbestendig tot 50 meter) is voorzien van een zeer bijzonder mechanisch handgewonden uurwerk: het BR-CAL.210 kaliber. Zijn decoratie en afwerking zijn bijzonder bewerkt.

Expertise in horlogerie en magie van gebak

Als de BR 01 Cyber Skull een zeer verfijnd ontwerp heeft, is de door Julien Dugourd gemaakte taart niet minder complex, met een samenstelling van verschillende lagen om een sandwich-achtige horlogekast te vormen. “Deze taart is een letterlijke reproductie van het uurwerk in gebak, en is te vinden in de etalage van mijn nieuwe boetiek in Nice,” kondigt de patissier aan. De basis van de taart bestaat uit een Caribische crisp, waarop een chocoladebiscuit is aangebracht, verfijnd met karamel. Beide worden omringd door chocolademousse. Het geheel is versierd met cacaoboter, gekleurd met natuurlijke ingrediënten om een bronzen effect te creëren. Een met goud bestrooid chocoladewafeltje verdubbelt het schedelembleem, dat op twee scheenbenen zit. Gedragen door piraten en parachutisten van de D-Day elite, is dit Jolly Roger insigne de stilistische handtekening van de BR 01 Cyber Skull horloges.

Materialen en smaken

Als ontwerper van uurwerken voor professionals, maakt Bell & Ross zijn horloges met fijne hedendaagse en technische materialen, altijd op zoek naar de beste bronnen. Goud, staal, saffier, titanium, carbon, leder of rubber, horlogematerialen laten vele samenwerkingen toe. Voor de BR 01 Cyber Skull Bronze viel de keuze op een van de oudste leersoorten ter wereld, met een combinatie van koper en tin. Het is een materiaal dat emotie overbrengt, vooral vanwege zijn natuurlijke eigenschappen, waardoor oxidatie het uiterlijk in de loop der tijd verandert voor een unieke afwerking: brons. Aanvullend hierop koos patissier Julien Dugourd ervoor om zijn creatie uit te werken in een mix van chocolade en karamel, met ingrediënten van topkwaliteit die met zorg zijn gekozen. De combinatie van de twee zorgt voor interessante verkenningen van smaak en textuur en doet denken aan verschillende afwerkingen van horloges. Bij het proeven van de taart blijft de kracht van chocolade in de mond hangen. Als tegenwicht geeft karamel body en zoetheid.

Moeilijk te weerstaan…

You May Also Like

BR 05 Artline Dragon luidt het Jaar van de Draak in

2024 wordt het Jaar van de Draak. Volgens de Chinese astrologie hebben mensen die ...

MenStyle Real Estate: Gordons mansion (3.250.000 euro)

Hij is ondertussen verhuisd naar Dubai We konden niet om Gordon heen in Vlaanderen ...

OnePlus lanceert gloednieuwe OnePlus 10T 5G en OxygenOS 13

New York, daar was het te doen Vandaag lanceert het wereldwijd actieve technologiemerk OnePlus ...