POG crasht zijn Minipog met slechts 38 kilometer op de teller…in zijn achtertuin (video)

Er is goed én er is slecht nieuws…

“I owe you the truth about the MINIPOG, my MINI John Cooper Works GP. You’ve all been wondering why you haven’t seen it since the delivery… Do you want to see what really happened when I turned my garden into a circuit… The video shows you everything. It’s on YouTube, the link is in my bio. Brace yourselves. You’re in for a shock.” Met dit bericht maakte carblogger en YouTube-fenomeen POG een einde aan de vele vragen die hij kreeg waarom zijn allernieuwste aanwinst, een Mini John Cooper Works GP, zo weinig in beeld bracht nadat deze werd geleverd.

De Joh Cooper Works GP is dan ook een gelimiteerd speeltje, er worden slechts 3.000 stuks gemaakt, en heeft een 2,0-liter turbo-viercilinder van 306 pk, of zowat 75 pk meer dan de normale John Cooper Works, en een koppel van 450 Nm, alles gestuwd naar de voortrein.  Zo schiet de JCW GP in 5,2 seconden 100 km/u en stopt het geheel pas met versnellen bij 265 km/u.

Het speeltje, tijdens de corona netjes thuis afgeleverd in een grote kist, werd met veel animo uitgepakt. In plaats van direct een ritje te maken op de openbare weg, hield POG meer van wat Staycation-fun. Zo toverde hij zijn voor- en achtertuin om in een racecircuit en liet al zijn speeltjes, als ware het zijn huisdieren, waaronder nog een McLaren, Ferrari, Lamborghini,… buiten.

Terwijl zijn gazon naar de filistijnen werd gedrift liep het fout. De getrokken sporen trokken na een goede 38 kilometer fun serieuze putten en dat werd de Minipog fataal. Hij maakt een koprol en leek klaar voor de schroothoop. Leek, want hier is het goede nieuws…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door POG (@pogforever) op

Mits heel veel carrosseriewerk én een nieuwe motor (lees als kosten die zoveel kosten als een nieuw exemplaar), is de Minipog te redden. Wordt ongetwijfeld vervolgd!
 

You May Also Like

Mini en designer Paul Smith slaan handen in elkaar

Uniek De MINI STRIP (co-)created by Paul Smith viert op 12 augustus 2021 zijn ...

BMW M8 Competition vliegt in 7 min 32 seconden over Ring (video)

Niet de Antwerpse Ring, wel de Nürburgring… 7:32,79 over de Nordschleife, mooie prestatie als ...