Emilie Vansteenkiste is de nieuwe Miss België

Een bommetje

En dat kan je gerust figuurlijk nemen want de start van de verkiezing in het Proximus Theater in De Panne liep vertraging op wegens een ’terreurdreiging’. Een man uit het (voor De Panne toch) verre Lommel wilde het rijbereik van een Tesla Model 3 testen en was onderweg voor een ritje van 438 kilometer heen en weer om er een aanslag te plegen. Gelukkig is hij nooit zover geraakt. En moest hij er toch geraakt zijn, daar in Plopsaland, konden ze natuurlijk ook nog altijd rekenen op helden als Mega Mindy en Mega Toby.

Soit, de kranten en online media staan er vol van en je zou bijna vergeten dat er dus ook nog een verkiezing was. Het was uiteindelijk de ravissante en 21-jarige Emilie Vansteenkiste die in Gert Verhulst-land uit een selectie van 32 meisjes verkozen werd tot Miss België 2023. Ze volgt Chayenne van Aarlen op, die haar kroontje omwille van een auto-ongeval eerder deze week niet persoonlijk kon doorgeven.

Emilie Vansteenkiste komt uit Elewijt en is bekend van TikTok waar ze samen met haar vriend, een arts, een account deelt die maar liefst een half miljoen volgers hebben. Ze werd in de loop van de avond, en terecht ook, gekozen als Miss Model.

De West-Vlaamse Claire Lansenebre werd de eerste eredame. Victoria Kembukuswa uit Waterloo mocht de titel van tweede eredame in ontvangst nemen.

Ondanks de plannen van een Lommelse man leek Vansteenkiste niet echt onder de indruk. “Het was heel spannend, omdat we niet wisten of de show kon doorgaan. Maar ik ben kalm gebleven. Ik heb me superhard geamuseerd en dacht “we gaan genieten en zien wel waar we komen”, aldus Emilie aan de toegesnelde journalisten.

Emilie werd ingeschreven door haar ondertussen helaas aan kanker overleden moeder. “Zij heeft me gevormd tot wie ik nu ben, ik hou van haar.” Ze mag trots zijn en wat ons betreft in vergelijking met vele andere edities, nog eens een terechte winnaar.

Oh ja, nog benieuwd naar één van haar TikTokjes?

@emiliexojonas

Happy birthday to Jonas! ❤️🍰 #24 #birthday #party #goshortyitsyourbirthday #happybirthday #gettingold #cake #emiliexojonas #couplestok #relationshipgoals #love #fyp #xyzbca

♬ IZ YA BIRFDAYY – sped up

Cover: Instagram Emilie Vansteenkiste

You May Also Like

Nieuwe Belgische Realityshow gaat op zoek naar beste pokerspeler

En hier is aflevering 1! GGPoker.be – ‘s werelds grootste poker website – is op ...

Hier is aflevering 6 van BOSS 9 (video)

De Escape Cube De 9 BOSS-finalisten gaan een weekendje verwend worden en dat is ...

Camille Dhont zorgt voor teveel vuurwerk op TikTok

Eventjes gecensureerd… Beetje straf. Terwijl half TikTok open en bloot dansjes en vooral zichzelf ...