Bell & Ross lanceert trilogie met legendarische Alain Silberstein

Exclusief verkocht op Grailwatch.com

Samen met de kleurrijke ontwerper Silberstein hebben Bruno Belamich & Carlos Rosillo een trilogie van uurwerken gecreëerd op basis van onze iconische BR 03, geïnspireerd op cockpitinstrumenten van de luchtvaart. De nieuwe Grail Watch Alain Silberstein x Bell & Ross Trilogy bestaat uit een BR 03 time-only model met datum, een BR 03 duikhorloge en een BR 03 chronograaf. Drie horloges die een verhaal vertellen over gedeelde passies, mensen en vooral de essentie van design. Elk horloge is een genummerd exemplaar, waarbij de eerste 50 van elk worden verkocht in een exclusieve box.

GRAIL WATCH 4: BELL & ROSS X ALAIN SILBERSTEIN BR 03-92 KLUB 22

Het model met enkel een tijdaanduiding is de zuiverste uitdrukking van de samenwerking tussen de ontwerpfilosofieën van Silberstein en Belamich. Op een zuiver matzwarte keramische kast en een gitzwarte wijzerplaat zien we de wijzers veranderen van functionele objecten in enorme oversized geometrische vormen die een gevoel van speelsheid, optimisme en humor oproepen. Een enorme rode cirkel beschrijft de uren, een oversized blauwe pijl leest de minuten, terwijl een S-vormige vorm in vet geel het verstrijken van de seconden aangeeft. De wijzerplaat wordt alleen onderbroken door de subtiele datumaanduiding. Tegelijkertijd is de minutentrack pure Bell & Ross, het uiten van de robuuste instrument typografie verzameld uit cockpitinstrumenten. Van het automatisch uurwerk met datumfunctie, het kaliber BR.CAL-302, worden er 200 stuks van gemaakt.

GRAIL WATCH 4: BELL & ROSS X ALAIN SILBERSTEIN BR 03-92 MARINE 22

Het duikersmodel geeft uitdrukking aan Silbersteins meest gedurfde nieuwe interpretatie van zijn ontwerptaal, terwijl het toch functioneel bruikbaar blijft als duikhorloge. “Ik wilde dat het horloge de hoge zichtbaarheid van de lichtgevende uur- en minutenwijzers en bezel zou hebben, zodat het perfect zou functioneren als duikhorloge, ook al is het toevallig een boeiend artistiek uurwerk”, aldus Silberstein.

Dit uurwerk heeft daarom de allereerste toepassing van Silbersteins “Maxi” wijzers, een blauwe cirkelvormige wijzer met een massieve lichtgevende plot voor de uren, en een enorme rode driehoek ingelegd met lichtgevend materiaal voor de zo belangrijke minutenwijzer die de verstreken duiktijd aangeeft. Silberstein en Belamich hebben ook uitgebreid gewerkt aan een tweekleurige keramische lunette waarvan de laatste 20 minuten van de insert rood zijn gekleurd en voorzien van een volledige set 20-minuten markers met lichtgevende indexen. Silberstein: “Traditioneel duren decompressiestops op verschillende diepten vijf minuten, en dus wilden we de bezel optimaliseren om dit gemakkelijk te kunnen aflezen.” Het duikersmodel is geschikt voor een diepte van 300 meter, heeft een schroefkroon en wordt aangedreven door hetzelfde automatische uurwerk met datumfunctie als het time only-model, kaliber BR.CAL-302 en het wordt gemaakt in een serie van 100 stuks.

GRAIL WATCH 4: BELL & ROSS × ALAIN SILBERSTEIN BR 03-94 KRONO 22

Het chronograafmodel is het horloge voor zowel visuele maximalisten als liefhebbers van de functionele voordelen van een uurwerk dat gebeurtenissen kan timen. Het heeft in totaal vijf van Silbersteins beroemde op Bauhausin geïnspireerde wijzers, dezelfde rode cirkel voor de uren en blauwe pijl voor de minuten, maar nu dient de gele S-vormige wijzer als chronograaf-seconde-indicator. Bovendien dient een blauwe driehoek als indicator voor de 30-minutenteller van de chronograaf, met een gele pijl voor de continue secondewijzer. De chronograafdrukkers zijn ingelegd met een geel gelakte rechthoek voor de start/stop-functie en een blauwe rechthoek voor de reset-functie. De kroon is voorzien van Silbersteins kenmerkende rode driehoek. Het horloge heeft een automatisch chronograaf uurwerk met datum, het kaliber BR.CAL301. Er worden 100 stuks van gemaakt.

Ten slotte zijn alle horloges individueel genummerd. Horloges 1 tot 50 zullen exclusief worden verkocht in een box met alle drie de uurwerken. Samen met Bell & Ross heeft Silberstein voor deze Trilogy sets een ongelooflijke verzameldoos ontworpen, met zijn kenmerkende primaire kleuren. Deze dozen zijn de perfecte manier om de uurwerken samen tentoon te stellen. Zo hopen ze bij Bell & Ross dat de koper er net zo veel plezier beleeft aan het dragen van deze drie horloges als zij aan het maken ervan.

You May Also Like

MenStyle Road Test: Audi RSQ8

Black Beauty…of was het toch Black Beast?  Terwijl afgelopen week onze rechtervoet met de ...

KEREL… bier voor échte venten

Al staat er wel een vrouw aan het hoofd van de brouwerij  ‘Mannen weten ...