Het dak gaat eraf: Bugatti Mistral

En helaas nu al uitverkocht 

Het dak gaat eraf bij Bugatti en ze lanceren de Bugatti Mistral, de laatste in een reeks die zuiver en alleen teert op de beruchte W16 en zonder elektrische hulp 1.600 pk over het asfalt jaagt en die we ook vinden in de Chiron Super Sport 300+.

Dit maakt van deze Mistral, met een snelheid van zo’n 480 km/u de snelste cabrio ter wereld. We raden een petje aan tenzij je op één dag een terugkerende haarlijn ambieert. Om het geheel allemaal te koelen voldoen de luchthappers achter de hoofden. Zij zouden tot 70.000 liter lucht per minuut (aan volle snelheid) laten binnenstromen. Ze zijn tevens ontworpen om de inzittenden te beschermen tegen een eventuele koprol, iets wat we aan volle snelheid (of pakweg zelfs halve snelheid) ook niet echt iemand toewensen. Niet inbegrepen zijn oordopjes maar die zijn met een geweldig klinkende W16 misschien ook wenselijk.

Wat we niet zien is een achterspoiler. Die is dankzij een perfect gecoördineerde aerodynamische luchtstroom overbodig. Zo is er een luchtcorridor gecreëerd van de koplampen, met driedimensionaal effect, tot de verhoogde diffuser aan de achterzijde. Ook de bredere en meer afgeronde grille zorgt voor een betere luchtstroom.

Binnenin zien we vooral veel gekende en typische Bugatti-elementen die bulken van lichte materialen zoals lichtgewicht titanium en aluminium. Verder zien we vlekvrij en hoogwaardig leder en een versnellingspook die versierd is met de olifant van de Royale, een iconische en luxueuze Bugatti uit de jaren 1920.

Wie één van de 99 stuks heeft gereserveerd, heeft ook diep in zijn buidel moeten tasten. 5 miljoen euro, exclusief belastingen en extra opties om precies te zijn. De eerste stuks zullen worden afgeleverd in de loop van 2024.

You May Also Like

Ook de Jeep Wrangler gaat aan de stekker

Zelfs de Jeep der Jeeps zwicht… In 1941 liet de legendarische Willys MA/MB, het ...

Abarth en Stellantis Motorsport bundelen hun krachten

Ze combineren race-DNA’s en creëren samen de krachtigste Abarth ooit. Abarth en Stellantis Motorsport ...

Te koop: Porsche uit Bad Boys

Bad Boys, Bad Boys, What you gonna do?  Wie Bad Boys zegt, zegt Will ...