Deze legende komt naar Europa

De Ford Bronco

Daar waar de Ford Mustang decennia lang al overal ter wereld een icoon is, is de Ford Bronco, de robuuste 4X4 met retrodesign dat sinds 1966 ook over de Atlantische Oceaan. En we hebben goed nieuws, hij steekt de grote plas over.

Eerst een beetje geschiedenis. De Bronco werd gelanceerd in 1966 en rolde zo’n 30 jaar lang van de band alvorens ze ermee kapte omwille van tegenvallende verkoopcijfers. Tot 2020, waar na 25 jaar een nieuw model gelanceerd werd. Twee zelfs, de full-side Bronco en de iets kleinere Bronco Sport. Twee jaar later is er zelfs een derde model, een Bronco Raptor.

Welke modellen net de oversteek gaan maken, welke motorisaties en hoeveel het er zullen zijn zullen we later ontdekken. Al kunnen we bijna met zekerheid zeggen dat het, helaas, niet de Raptor zal zijn. Ook prijzen zijn nog niet gekend al lijken deze wel een pak hoger te liggen als in de VS. Moet de Jeep Wrangler of de Land Rover Defender die we beiden al eens testten zich zorgen beginnen maken? Dat zouden ook wij graag ontdekken. Hallo Ford? Een testexemplaar over?

You May Also Like

Chevrolet krijgt allerlaatste Corvette C8 ’20 niet verkocht

Geen interesse… Of met een eindbod van 140.000 dollar (net) iets te weinig. Een ...

MenStyle Roadtest: 2021 Abarth 595 Competizione & Turismo (automaat) (video)

Een Abarth zonder manuele bak is als een café zonder bier Niet zo lang ...

Porsche lanceert met Targa 4S Heritage design een verzamelobject

Voor wie een gewone Targa niet goed genoeg is… Afgelopen week lieten we je ...