Deze legende komt naar Europa

De Ford Bronco

Daar waar de Ford Mustang decennia lang al overal ter wereld een icoon is, is de Ford Bronco, de robuuste 4X4 met retrodesign dat sinds 1966 ook over de Atlantische Oceaan. En we hebben goed nieuws, hij steekt de grote plas over.

Eerst een beetje geschiedenis. De Bronco werd gelanceerd in 1966 en rolde zo’n 30 jaar lang van de band alvorens ze ermee kapte omwille van tegenvallende verkoopcijfers. Tot 2020, waar na 25 jaar een nieuw model gelanceerd werd. Twee zelfs, de full-side Bronco en de iets kleinere Bronco Sport. Twee jaar later is er zelfs een derde model, een Bronco Raptor.

Welke modellen net de oversteek gaan maken, welke motorisaties en hoeveel het er zullen zijn zullen we later ontdekken. Al kunnen we bijna met zekerheid zeggen dat het, helaas, niet de Raptor zal zijn. Ook prijzen zijn nog niet gekend al lijken deze wel een pak hoger te liggen als in de VS. Moet de Jeep Wrangler of de Land Rover Defender die we beiden al eens testten zich zorgen beginnen maken? Dat zouden ook wij graag ontdekken. Hallo Ford? Een testexemplaar over?

You May Also Like

FIAT onthult eerste beelden van de Topolino

Een vette knipoog naar de eerste FIAT 500 uit 1936 De volledig elektrische Fiat ...

MenStyle Road Test: BMW M4 Competition (Video Full Review)

Omdat beelden meer zeggen dan woorden… Afgelopen week lieten we al een teaser los ...

Bentley Bentayga gaat aan de stekker

Er komt een plug-in!  In een Bentley rijden en Greta Thunberg toch (een beetje) ...