Panther ProgettoUno, een exclusieve afgeleide De Tomaso Pantera

Uitverkocht! 

Het gaat Ares Design, het designhuis uit Modena, serieus voor de wind. Nadat ze deze maand nog het proces wonnen tegen Ferrari over designrechten nadat ze een moderne interpretatie van de 250 GTO op basis van de 812 Superfast hadden ontworpen, neemt nu een andere legende onder de loep, de De Tomaso Pantera. En nog voor de productie van 21 stuks van start is gegaan, zijn ze stuk voor stuk al gereserveerd.

Uiteraard blijft alles er strak en hoekig uitzien maar wel in een modern jasje van een maatje meer. Zo is de vierwielaangedreven ProgettoUno 12 cm langer en maar liefst 27 cm breder. Onderhuids ligt de grote concurrent van Ferrari, Lamborghini, die de 5,2 liter V10 uit de Huracán ontleent. Ook de 7-trapsautomaat met dubbele koppeling komt uit de Italiaanse stierenstal. De 650 pk en 600 Nm aan koppel levert een sprintje van 0 tot 100 km/u af in een luttele 3,1 seconden. Pas op 325 km/u stopt hij met versnellen.

Kostprijs? Een goed bewaard geheim!

 

You May Also Like

MenStyle Road Test: Jeep Gladiator Overland 3.0 V6 Diesel (Video)

De pick-up gebaseerd op de iconische Wrangler  Wie terreinwagen zegt, zegt vaak Jeep ...

Brabus neemt GLS 63 AMG onder handen en doopt hem Super Sport SUV Brabus 800

Wanneer snel en bruut niet snel of bruut genoeg is… Brabus maakt er een ...

Nieuwe (elektrische) Hummer beweegt als een krab

Als een wat?  Je ziet ze hoe langer hoe minder, de Hummers in het ...