August 17th whisky mag niet ontbreken op de feesttafel

August 17th op December 24th…

Augustus of december? Een goede whisky slaan we nooit af. En we hoeven er vandaag niet voor tot in de Highlands voor te rijden. Zo komen we vandaag uit in bij familiedistilleerderij Wave Distil in Dinant. Ze maken er een uitgebreid gamma alcoholische dranken van Premium kwaliteit, vervaardigd met typisch Belgische vakkennis.

Het begon in 2010 in Gembloux, in het Naamse, met Cosmik Apéritif, een 100% natuurlijke fruitige wodka. Toen de fabriek te klein werd en niet langer aan de eisen voldeed, kocht het bedrijf in 2019 een oude boerderij in de streek van Dinant om zijn activiteiten uit te breiden. De locatie is landelijk, heel toeristisch, en ligt vlak bij Dinant.

Het aanbod is zeer uitgebreid, want het bedrijf biedt gin, wodka, een aperitief en whisky aan onder de naam Gemblue Gin, Cosmik Vodka, Cosmik Apéritif, Skot’Tiche whisky en August 17th whisky. Van elke drank bestaan verschillende versies, wat het totaal op meer dan 22 verschillende producten brengt. Er is iets bij voor elke smaak,zelfs voor de grootste fijnproevers. Het beste bewijs: de producten hebben niet minder dan 13 medailles in de wacht gesleept bij internationale wedstrijden!!

Voor de eindejaarsdagen brengt het bedrijf de Titus-editie van de whisky August 17th uit. Een single cask strength van 10 jaar oud! Kenners beschrijven het al als een klein wonder, ondanks het alcoholgehalte van 62%.

Het Rare Cask gamma van de August 17th is ook uitgebreid met de nieuwe W.10, een single malt met Sauternes finish.

Alle alcoholische dranken bij Wave Distil worden gecreëerd door keldermeester en distillateur Thierry Van Renterghem, met respect voor de traditie en met gebruik van nobele ingrediënten. Elk product is zorgvuldig bewerkt tot het perfecte evenwicht is gevonden en de smaak het beste tot zijn recht komt. Alle producten zijn van een onvergelijkelijke zachtheid en van Premium kwaliteit.

De distilleerderij beschikt over twee distilleerketels (een van het type zwanenhals en een Pot Still uit de Charentes). Beide zijn van koper, als eerbetoon aan de stad Dinant die bekend staat om haar Dinanderie, voorwerpen van koper. Er zijn twee kelders met honderden vaten van uitzonderlijke kwaliteit uit verschillende landen en een rijpingskelder. Het bottelen en etiketteren gebeurt ter plaatse.

Wave Distil is een van de weinige distilleerderijen in België die finishes maakt. Ze zijn er in gin, wodka, rum en whisky. Zo is de whisky August 17th in de Rare Cask editie verkrijgbaar in 10 finishes van beperkte oplage, uitzonderlijke producten die erg gewild zijn bij de liefhebbers.

Binnenkort biedt de distilleerderij het publiek een aantal activiteiten aan die in verband staan met de wonderlijke wereld van de alcoholische drank. En wie niet kan wachten op deze activiteiten… de August 17th is nu verkrijgbaar in de Wave Distil e-shop en bij uw favoriete wijnwinkels voor €89,99

You May Also Like

Barbour For Him: Een knipoog naar Barbour’s Schotse erfgoed

Haal de Schotse rok maar boven  Barbour, toonaangevend Brits erfgoed- en lifestylemerk, introduceert een ...

De modetrends voor jouw woonkamer van 2020

Heb je plannen om je woonkamer opnieuw in te richten? Er zijn elk jaar ...

Netflix komt met driedelige serie over Tiger King’s Doc Antle

Showman or Con Man? Netflix lanceert op 10 december de driedelige documentaire Tiger King: ...