Oostenrijkse Zillertal opent nu al het skiseizoen

Eindelijk!

Na twee jaar tanden bijten kijken ook wij terug uit naar hagelwitte verse sneeuw op perfect geprepareerde pistes. En ja, we zouden liegen dat dit maar één aspect is van wat voor ons een perfecte skireis is. Uiteraard hoort daar voor ons ook de nodige après-ski en culinaire momenten bij, iets wat wij bijvoorbeeld bij onze laatste persreis naar de bergen, het Snowbombing Festival, met heel veel plezier mochten ervaren.  

Kriebelt het nu ook bij jullie al om je skilatten of snowboard aan te binden? Dan hoef je niet noodzakelijk te wachten tot de winter. In het Oostenrijkse Zillertal kun je namelijk nu al de pistes trotseren. Dankzij de Hintertuxer gletsjer is Zillertal een van de meest sneeuwzekere skiregio’s van Oostenrijk. De pistes zijn er dan ook het hele jaar door geopend. Bovendien is Zillertal een van de grootste skigebieden van Oostenrijk en kun je er tussen het skieën door genieten van een breed culinair aanbod met zowel traditionele als internationale gerechten. Verder kondigde de Oostenrijkse overheid zopas aan dat het skiseizoen er voor reizigers met een Covid Safe Ticket vrij normaal zal uitzien, al blijft het in de skiliften wel verplicht een FFP2-masker te dragen.

365 dagen perfecte skicondities

Dankzij de hoge top van de Hintertuxer Gletsjer kan de skiregio Tux-Finkenberg in het Zillertal 365 dagen lang uitpakken met sneeuwzekerheid. Het is dan ook het enige skigebied in Oostenrijk dat het hele jaar door geopend is. In de wintermaanden maakt de regio deel uit van de Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000, het grootste skigebied van Zillertal. Je vindt er meer dan 200 kilometer aan skipistes voor elk niveau, terwijl 66 skiliften je naar jouw favoriete afdalingen navigeren.

Culinair genieten 

Naast een paradijs voor wintersportliefhebbers, staat Zillertal ook garant voor culinair genieten. Niets leukers dan na een actieve dag neer te ploffen in een ligstoel met een prachtig uitzicht of je culinair te laten verwennen in een van de meer dan 150 traditionele eetgelegenheden, romantische berghutten of bekroonde restaurants met topchefs. Lokale producten spelen er de hoofdrol in verrassende combinaties of plaatselijke klassiekers. Wat overnachtingen betreft, heb je de keuze uit gezellige familiehotels of, als het wat luxueuzer mag, uit talrijke vier- en vijfsterrenhotels.

De ultieme skipas

Om optimaal te profiteren van alle troeven van Zillertal is de Superskipass een aanrader. Deze all-in-one skipas is te verkrijgen van 04.12.2021 tot en met 18.04.2022 en je hebt de keuze uit een geldigheidsduur tussen 2 en 21 dagen. Vervolgens biedt de pas toegang tot de vier grote skigebieden in Zillertal: Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen en Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000. In totaal kun je je hier uitleven op 542 kilometer aan skipistes die bereikbaar zijn met 180 skiliften. Of je nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning, voor elk niveau is er meer dan genoeg uitdaging. Bovendien zijn alle skigebieden makkelijk te bereiken met de skibus die ook gratis is voor houders van de Superskipas.

Praktische informatie

Zillertal is gelegen in het hartje van de Alpen, meer bepaald in de Oostenrijkse provincie Tirol. Dankzij de goede infrastructuur en de snelwegen is het skiparadijs makkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit Brussel rij je in een negental uur naar Zillertal. Verder heeft Zillertal naast de huidige voorschriften van de nationale regering aanvullende maatregelen opgesteld ten behoeve van ieders veiligheid.

Om je vakantie voor te bereiden kun je terecht op www.zillertal.at/nl voor alle nuttige informatie en tips.

Je vindt er ook een overzicht van de geldende maatregelen:
https://www.zillertal.at/nl/informatie/beveiliging-op-vakantie-nl/beveiliging-op-vakantie.html

Fotos: ©zillertaltourismus_ChristophJohann via Soundofc.be

You May Also Like

Op avontuur in de nieuwe Land Rover Defender met daktent

Met je hoofd in de wolken… Doorheen zeven decennia van baanbrekende innovaties heeft Land ...

Lynk & Co opent eerste Spaanse Club in Barcelona

De volledige Lynk & Co beleving is nu ook in Barcelona te ervaren! Deze ...