Eindejaar vieren in Dubai doe je zo

Happy New Year

De dagen worden stilaan korter en kouder, dat betekent maar een ding: de winter staat voor de deur. Heb jij dit jaar, in plaats van hopen op een witte kerst, wel eens zin om de feestdagen in de zon door te brengen? Als een van de veiligste bestemmingen ter wereld is Dubai de perfecte plek voor al wie op zoek is naar vertier met volop zon, ook in de winter. In Dubai vind je tijdens de wintermaanden tal van leuke activiteiten om samen met familie, vrienden en geliefden ten volle te genieten van de eindejaarsperiode. Dubai is dan ook de bestemming bij uitstek voor iedereen die op zoek is naar feestelijk dineren, magische kerstsferen en spectaculaire nieuwjaarsevents.

Gezellige wintermarkten 

Vanaf 1 december wordt de tuin van het Habtoor Palace Dubai omgetoverd tot een magische Wintertuin met oogverblindende decoraties. Gasten genieten er van vrolijke kerstliedjes, liveoptredens van acrobaten en muzikanten, en heerlijke kerstversnaperingen zoals peperkoek en warme chocolademelk.

Ook het Bab Al Shams Desert Resort wordt van 10 tot 21 december omgetoverd tot een woestijnwonderland, met tal van kerstkraampjes, versnaperingen. Er is zelfs een feestelijke after-noon tea optie tussen 1 en 24 december. Tot slot is er – voor wie all the way wil gaan – ook nog de populaire ijsbaan in Madinat Jumeirah, waar je naast schaatsen tot rust komt met een warme chocomelk en enkele seizoensgebonden lekkernijen zoals geroosterde kastanjes.

Feestelijke maaltijden

Fijnproevers van over de hele wereld kijken uit naar dit moment: een kerstdiner in Ossiano, het bekroonde onderwaterrestaurant van Dubai. Het restaurant neemt haar gasten mee op een betoverende reis die alle zintuigen weet te prikkelen. Omringd door het adembenemende uitzicht van het betoverende oceaanleven in het aquarium The Ambassador Lagoon, genieten gasten van een feestelijke vijfgangenmenu. Een kerstmaal om u tegen te zeggen.

Voor wie liever boven water eet, is er de kerstbrunch bij Nobu, het innovatieve Japanse restaurant waar chef Nobu Matsuhisa’s zijn Japans-Peruaanse stijl verwerkt in een modern kerstmenu. En als je zin hebt in een warm strand, leuke activiteiten voor de kinderen en een overheerlijke feestbrunch, dan ben je op Eerste Kerstdag in het Ritz-Charlton resort aan het juiste adres.

Spectaculaire optredens 

Wie feestdagen zegt, zegt gezelligheid. In The Dubai Opera geniet je van 23 tot 25 december van magische voorstellingen zoals De Notenkraker, ideaal om met je gezin te doen. Ook in de Coca-Cola Arena ben je getuige van een onvergetelijk spektakel: Olympische kunstschaatskampioenen Tatyana Navka en Alina Zagitova brengen de musical Sleeping Beauty: The Legend of Two Kingdoms tot leven in een liveshow op 4 en 5 december.

Onvergetelijke shopervaringen

De 27e editie van het Dubai Shopping Festival, dat plaatsvindt van 15 december tot 29 januari, wordt een spectaculaire editie vol familie-entertainment, kortingen en culinaire ervaringen. De hoogtepunten zijn ongelooflijke drone-shows, vuurwerkshows en – uiteraard – een waaier aan koopjes.

Kerstmis in de woestijn

Gasten die de avond onder de sterren willen doorbrengen, genieten bij Sonara Camp, in het hart van de Arabische woestijn, van een seizoensgebonden menu bereid door de inwonende chef-kok. Ook voor de allerkleinsten heeft Sonara Camp heel wat activiteiten voorzien zoals een elfendansvoorstelling, een vuurwerkshow of een workshop peperkoekenhuisje versieren.

De zonsopgang meemaken terwijl je opstijgt uit de woestijn? Met de once-in-a-lifetime hetelucht-ballonvaart van Balloon Adventures maak je die droom waar.

Onvergetelijke nieuwjaarsevenementen

Ervaar glamour en glitter tijdens de ultieme oudejaarsavondviering in Atlantis, The Palm, een luxueus vijfsterrenhotel met uitzicht op de Arabische Golf. Gasten genieten tijdens het luxebuffet, met kaviaar en kreeft, van een liveband en Cancan dansers. Er is ook een live cooking session en een kindvriendelijk buffet voor de allerkleinsten. Daarna wordt 2021 afgesloten en 2022 feestelijk ingezet met vuurwerk aan de skyline van Dubai. Ook vanuit ‘s werelds meest iconische hotel, het Burj Al Arab, wordt 2022 ingezet met een ultiem vuurwerk en liveoptredens.

Dubai weet als geen ander hoe het Nieuwjaar moet vieren. Om de meest extravagante vuurwerkshow van de Burj Khalifa te zien, kunnen bezoekers een tafel reserveren in een van de vele restaurants en hotels in Sheikh Mohammed Bin Rashid Boulevard en Downtown Dubai, of naar The Dubai Mall gaan om de indrukwekkende licht- en watershow te zien in de aanloop naar de grote finale om middernacht. Ook in De Dubai Festival City Mall zijn er waanzinnige laser-, licht- en watershows voor jong en oud!

Foto’s: Dubai Tourism via LVTPR

You May Also Like

Hoe vaak moet je nu eigenlijk jouw haar wassen?

Je hoort steeds vaker van mensen die hun haar helemaal niet meer wassen. Dat ...