BMW toont Concept XM, de krachtigste M ooit

Hij wordt verwacht eind volgend jaar…

Schoon gerief daar op de Art Basel’s Miami Beach show.  De Motorsport-afdeling van BMW heeft daar zijn Concept XM voorgesteld, een teasertje naar het krachtigste M-model ooit dat we in het vijftigjarig bestaan van de M-afdeling mogen verwelkomen.

Een première ook want dit is niet alleen de krachtigste maar ook de allereerste (deels) door elektriciteit aangedreven M en het eerste model in dik veertig jaar (sinds de iconische M1) geen link heeft met een bestaand model.

 

Een krachtig model ook dat er staat en best wel patserig kan overkomen. Zo zien we een gisgantische (verlichte) grille, dikke 23 inch velgen en uiteraard vier stoere uitlaten die staan te popelen om naast het elektrische geweld ook gewoon nog op dinosap van jetje te geven.

En als we spreken over elektrisch geweld en dinosap… het gaat hier dus om een plug-inhybride die een V8 combineert met een elektromotor. Dit moet deze uit de kluiten gewassen grote jongen een gecumuleerd vermogen opleveren van 750 pk en 1.000 Nm. Cijfers zijn er nog niet maar we kunnen vermoeden dat spurtjes naar 100 en de topsnelheid in het verlengde ligt van andere top M-modellen. Wat we wel weten… volledig opgeladen zou hij zo’n 80 kilometer puur elektrisch kunnen afleggen. Al vragen wij ons nu al af of wij 80 kilometer lang onze rechtervoet in bedwang zouden kunnen houden… waarschijnlijk niet.

 

Binnenin zien we typische M-accenten en ook het BMW Curved Display dat, uiteraard, ook qua interface in het M-jasje is gestoken. Wij kunnen nu al niet wachten om deze krachtige bolide kennis te laten maken met onze rechtervoet. Nog even geduld…

 

You May Also Like

Teslarijders kunnen vanaf nu het geluid van hun auto én hun claxon zelf kiezen

Vanaf nu bestaat er een auto die echt scheten laat… De wet in Noord-Amerika ...

Ferrari P80/C…one of a kind!

Een uniek exemplaar… Helaas gaan we deze krachtpatser nooit op de openbare weg zien ...

MenStyle Roadtest: Abarth 595 Competizione (2019)

Een blijvend asfaltbijtertje vol karakter… Of we zin hadden na twee Abarth 595 Pista’s ...