Te veil: Revolver die Billy The Kid van het leven beroofde

The Wild West outlaw werd neergeschoten door Sheriff Pat Garrett in 1881.

William Henry McCarty, alias Billy the Kid was een crimineel uit het Amerikaanse Wilde Westen. Samen met onder anderen Jesse James, Calamity Jane en Butch Cassidy is hij uitgegroeid tot een van de meest legendarische revolverhelden uit het Wilde Westen.

Zo zou deze ontsnappingskoning 21 mensen hebben vermoord alvorens hij in 1881 op 21-jarige leeftijd zelf werd doodgeschoten door sheriff Pat Garrett. Zijn eerste moord zou The Kid gepleegd hebben toen hij maar twaalf jaar oud was. Zou? Zo zijn er maar vier van de 21 moorden effectief bewezen.

Billy the Kid was tijdens zijn leven al een legende en de kranten schreven met regelmaat over zijn daden. In 1881 kreeg hij grote bekendheid nadat gouverneur Lew Wallace een prijs op zijn hoofd zette. Naast zijn moordlustige reputatie was hij ook befaamd om zijn koelbloedigheid in penibele situaties en zijn ontsnappingen uit gevangenissen.

De revolver, een 1880 Colt Single Action Army Revolver “Peacekeeper” met caliber .44-40, met serienummer 55093 en walnotenhouten grepen is nog in uitstekende staat en verwacht wordt dat deze revolver twee tot drie miljoen euro moet opbrengen.

Bieden kan HIER.

Foto’s: Bonhams

You May Also Like

Samen naar de Pop-Up met Miette Dierckx

Voor de snoodaards die je niet kennen van televisie of uit de media Miette, ...

Jacob & Co komt met horloge voor echte grootgrondbezitters

Na ‘The Godfather, nu de ‘Monopoly’-serie Wie een Jacob & Co in zijn horlogekast ...