Netflix onthult docureeks ‘Schumacher’

In de slipstream van ‘Drive to Survive’

F1-fans met een Netflix-account kunnen weer smullen. Zo onthullen ze naast hun succesvolle ‘Drive to Survive’ ook ‘Schumacher’, een documentaire over het leven op en naast de baan van Michael Schumacher, voor sommige nog altijd de allergrootste ooit.

Wat we mogen verwachten? Interviews met familieleden van de zevenvoudig wereldkampioen zoals bijvoorbeeld zijn vrouw Corinna, zijn broer Ralf (tevens ook een voormalig F1-rijder) en zijn kinderen Mick (F1-rijder bij het Team van Haas) en Gina. Verder komen ook vrienden, collega’s en eeuwige rivalen als Mikka Hakkinen, Sebastian Vettel, Luca Montezemolo (voormalig Ferrari-baas), Jean Todt (zijn teambaas bij de Scuderia Ferrari) en Bernie Ecclestone (voormalig F1-eigenaar) aan het woord.

Michael Schumacher startte zijn carrière in 1991 als invaller voor de Belg Bertrand Gachot. Een debuut dat niet onopgemerkt voorbij is gegaan want hij zette zijn Jordan, geen hoog (of beter laag-)vlieger, meteen op plaats zeven tijdens de kwalificaties van de Grote Prijs van Spa-Francorchamps. De race zelf werd geen succes maar dat herinnert zich in tegenstelling tot zijn kwalificatieritjes niemand meer.

Hij werd zeven keer wereldkampioen, verzamelde 68 poles, won 91 keer alvorens in 2012 de helm aan de haak te hangen. Enkel huidig Mercedes-rijder en opvolger van Schumacher, Lewis Hamilton doet beter.

Lang heeft hij echter niet kunnen genieten van zijn pensioen want een jaar later geraakte ‘Schumi’ levensgevaarlijk gewond na een skiongeval. Sindsdien is het steevast gissen naar de toestand van deze Duitse held daar er quasi niks informatie naar de buitenwereld lekt.

De lancering is voorzien voor 15 september.

Cover: Ferrari

 

You May Also Like

5x luxe alpine resorts

Op zoek naar een unieke ervaring tijdens je volgende ski trip? Wat dacht je ...

Zo ziet een roadtrip van NY naar Miami in een F1 eruit

Dat kan alleen een stunt zijn van Red Bull Als er één mondiaal bedrijf ...

Red Bull atleet racet zich tot op hoogste gebouw ter wereld (video)

Straf gastje, die Sam Sunderland… Als je als atleet bij Red Bull binnen bent ...