Bell & Ross lanceert BR-X5 Black Titanium

Weer wat nieuws op Watches and Wonders Geneva

Wat het Autosalon in Brussel het walhalla is, of beter was, voor autoliefhebbers is Watches and Wonders dit voor de horloge-industrie. Zo zijn er nu dagelijks, tot 14 april, nieuwigheden te ontdekken. Vandaag gingen we even langs bij Bell & Ross, die hun X5-collectie uitbreidt met een titanium collectie.

De eenvoud van titanium
Elk professioneel instrumenthorloge van Bell & Ross is uitgesproken modern. Ontworpen met een bekend lichtgewicht metaal, de nieuwe BR-X5 Black Titanium is dit nu niet anders. Met een lange geschiedenis van gebruik in de luchtvaart, heeft titanium ook zijn sporen verdiend in de hedendaagse fijne horlogerie. Licht, comfortabel en veerkrachtig, biedt dit high-tech materiaal een geheel eigen stijl, met een ingetogen kleur die licht afwijkt van roestvrij staal en witgoud. Met een gewicht dat een derde lichter is dan staal en een buitengewone verhouding tussen gewicht en sterkte, heeft titanium nog veel meer opmerkelijke intrinsieke kwaliteiten, van hypoallergeen tot zeer goed bestand tegen corrosie. Deze eigenschappen worden versterkt door de kast van de X5, die ook is ontworpen om licht en duurzaam te zijn.

De kracht van design
De architectuur van de multicomponentenkast staat voor puurheid en radicaliteit, lichtheid en weerstand. De 41mm kast is geassembleerd rond een waterdichte behuizing die het manufactuur uurwerk beschermt en is uitgehold en gemaakt van titanium, waardoor hij lichter en comfortabeler is. De vierkante lunette en de kristallen zijn bevestigd op twee platen die de boven- en onderkant van de kast vormen. Het geheel wordt waterdicht gehouden met vier schroeven door de hele kast, in een meerlaagse assemblage die het geheel perfect gezond houdt. De kast is volledig gemaakt van graad 2 titanium en heeft een gemakkelijk herkenbare grijze tint. De antireflecterende matte afwerking is verkregen door fijn microzandstralen, een ingetogen keuze die het unieke ontwerp van het model benadrukt.

Functionele principes
Met de BR-X5 lijn bereikt Bell & Ross nieuwe hoogten als het gaat om stijl en prestaties. “Met zijn manufactuur uurwerk en geraffineerde ontwerp is de BR-X5 een iconisch horloge geworden voor het merk en zijn horlogemakersexpertise”, benadrukt Bruno Belamich, Bell & Ross Creative Director en medeoprichter. De bedoeling is duidelijk: functionaliteit staat centraal. De indexen zijn duidelijk en nauwkeurig af te lezen. De wijzerplaat heeft een groot datumvenster op 3 uur en een ronde gangreserve-indicator op 9 uur. De indexen en wijzers (behalve de seconden) zijn bedekt met wit lichtgevend materiaal van het type SLN X1, voor optimale leesbaarheid bij dag en nacht. De minutenindexen worden weergegeven op een flens.

Een bewegende prestatie: COSC-gecertificeerde chronometer
Net als elk horloge in de BR-X5 collectie wordt de nieuwe BR-X5 Black Titanium aangedreven door het mechanische BR-CAL.323 zelfopwindende uurwerk. Dit kaliber heeft een frequentie van 28.800 trillingen per uur (4 Hz) en een gangreserve van ongeveer 70 uur. Het zeer nauwkeurige uurwerk is uitgerust met een oscillerend gewicht en een balanswiel met variabele traagheid, beide zichtbaar door de grote saffierglas caseback. Een ander voordeel van het manufactuur uurwerk is de snelle datumcorrectie die op elk moment kan worden ingesteld. Het kaliber heeft een garantie van 5 jaar met bewezen prestaties: het is chronometer gecertificeerd door de COSC, het officiële Zwitserse testinstituut voor chronometers. Een referentiestuk.

De prijzen?

You May Also Like

Deze zeldzame horloges uit de collectie van Michael Schumacher worden geveild

Via een live veiling door veilinghuis Christie’s Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van ...

MenStyle Weekend Tip: DJ F.R.A.N.K All Night Long (Waagnatie Antwerpen)

Feestje gegarandeerd!  Als er één DJ is die den boel kan laten ontploffen vanaf ...

MenStyle Road Test: Abarth 500e

Elektrisch grommen De Abarth 500e is een elektrische stadsauto die de legendarische Fiat 500e ...