Opel gaat terug op avontuur met nieuwe Frontera

Een iconische terugkeer

Een goede dertig jaar geleden hadden we thuis nog een avontuurlijke Opel als tweede auto, de Opel Frontera Sport. Zo voelt het toch een beetje als nostalgie toen we vandaag te horen kregen dat deze icoon terugkeert, weliswaar niet met een ladderchassis en een dikke diesel in de neus maar wel als een mildhybride op 48 volt of zelfs als volledig elektrische SUV die zich tussen de Mokka en de Grandland positioneert en de bijna afgeschreven Crossland zal vervangen.

En zien we nog iets qua looks terug van de oude Frontera? Weinig! Wat zien we dan wel? De typische uiterlijke kenmerken die we kennen van de laatste generatie Opels, zijnde de Vizor-grille, het zwarte dak of de  grote letters uitgeschreven modelnaam op de koffer. Ook binnenin zien we veel nieuwe Opel-elementen terugkomen onder andere het digitaal dashboard met twee schermen van 10 inch. En iets waar we nog steeds wild van worden? Er bestaan nog fysieke knoppen! Geen lange zoektocht doorheen menu’s op een aanraakscherm om het klimaat en de zetel- en stuurverwarming te regelen. Ook is er geen gebrek aan ruimte in deze nieuwe Opel. Opbergvakken waar zelfs je lief met haar veel te grote handtas vol rommel jaloers op wordt, een gekoelde en uiterst efficiënte inductielader voor smartphones, verschillende USB-poorten, goede ergonomische zetels die je zonder problemen in een wip (niet letterlijk nemen) tot makkelijk in het zuiden van Europa brengt.

Soit, lange trippen? We zien sommigen al fronsen als we spreken over een EV. Technische details kennen we nog niet maar verwacht wordt dat deze Frontera hetzelfde aandrijfpack (54 kWh batterij) van de Peugeot e-2008 zal overnemen, goed voor zo’n 156 pk en een WLTP rijbereik van zo’n 400 kilometer. Wie dus veel en lange ritten voor ogen heeft, kan zich misschien dan beter richten op de mildhybride benzinemotor op 48 volt die, naar verwachting en dus nog niet bevestigd, zal beroep doen op de nieuwe generatie 1.2 PureTech Hybrid-benzinemotor van 136 pk.

Soit, nog veel details die moeten komen… wordt dus nog vervolgd. Oh ja, en dat geldt ook voor de prijs.

You May Also Like

MenStyle Road Test: Jeep Compass & Renegade eHybrid

Twee Jeeps, twee keer dezelfde motor, twee keer een andere look, twee keer een ...

Dit is het uitzwaaimodel van de Lamborghini Aventador

Dankjewel en merci!  Lamborghini trekt met de LP 780-4 finaal een streep onder zijn ...