Pagani Huayra BC viert tiende verjaardag met nieuw storm-pakket

De Pagani Huayra BC met het Pacchetto Tempesta

Pagani en verjaardagen, ze kennen er wat van. Nadat ze 50 jaar Le Freche Tricolori, het stuntteam van de Italiaanse luchtmacht, vierden met een Huayra Tricolore, vieren ze nu zichzelf, namelijk tien jaar Huayra BC.

Dit doen ze met het Pacchetto Tempesta, oftewel het Storm-pakket in het Italiaans. En niet alleen visueel zijn er nieuwe accenten, ook het onderstel en het aandrijfgeheel kregen aanpassingen mee.

Zo puurt deze Pacchetto Tempesta wat extra paardjes uit de zes liter V12 geleende AMG. Zo worden er 827 volbloed raspaardjes losgelaten op de achterwielen. Kort door de bocht is deze nieuwe versie dus eentje met meer kracht, meer downforce en meer geluid. Dat laatste moet uit de hertekende uitlaten, vier in totaal, komen.

In totaal worden er twintig stuks gemaakt. Over de prijs werd met nog geen letter geschreven maar dat zullen we mogelijks ontdekken op 13 augustus, wanneer deze krachtpatser tijdens de 2021 Monterey Car Week in de Verenigde Staten zal worden onthuld.

 

You May Also Like

MenStyle on Tour: Camp Jeep & offroadtest nieuwe Jeep Wrangler

By far onze tofste Whatmatters on Tour tot op heden… Londen, Monaco, Marbella,…wij zijn ...

Nieuwe Audi RS3 komt met driftmodus (video)

Een heerlijke driftkikker Audi heeft zonet de spes van zijn nieuwe RS3 bekend gemaakt. ...

Instapper Mercedes-AMG SL heeft F1-DNA

Een elektrische turbocompressor op 48 volt Vergeet de V8, de Mercedes-AMG SL 43, de ...