Pagani Huayra Tricolore is een ode aan Le Freche Tricolori

Tradities…

In 2010 vierde Pagani de 50ste verjaardag van Le Freche Tricolori, het stuntteam van de Italiaanse luchtmacht, met een Zonda Tricolore. Nu, tien jaar later, eren ze deze waaghalzen voor hun 60ste verjaardag opnieuw, nu met een Huayra Tricolore, een exclusief speeltje waar slechts 3 exemplaren van gebouwd worden aan 5,5 miljoen euro per stuk kosten. Elk van de drie krijgt een aparte nummer, zijnde #0, #1 en #10, of zowat de belangrijkste posities binnen de vliegtuigformatie.

De Pagani Huayra Tricolore kan je herkennen aan de Italiaanse driekleur op de flanken, dezelfde drie strepen die je ook op de Aermacchi MB-339, het jachtvliegtuig van Le Freche Tricolori. Verder werd deze Huayra in speciaal blauw opgetrokken en mogen, uiteraard, ook de carbon elementen niet ontbreken.

Wel een tof detail is de aanwezigheid van een pitotbuis op de neus, een instrument dat bij gevechtsvliegtuigen gebruikt wordt om de luchtsnelheid te meten. Verder nog een leuk detail de vierpuntsgordel aan de kuipzetels, die zijn dezelfde als die in de Aermacchi van Le Freche Tricolori.

Onderhuids, of beter centraal achterin de Pagani Huayra Tricolore vinden we een gepimpte V12-biturbo van AMG. Die heeft een piekvermogen van 828 pk en een maximumkoppel van 1.100 Nm dat naar de achterwielen wordt gepusht via een gerobotiseerde zevenbak. Een driftje is dus nooit erg ver weg.

Soit, nu de lotto nog…als we hem nog kunnen bestellen natuurlijk…

You May Also Like

Tesla slaat terug met 1020 PK sterke nieuwe Model S

Per direct te bestellen… Waar Tesla afgelopen maanden serieus wat rammel kreeg van concurrenten ...

Supercar Blondie rijdt mooiste BMW ooit (3.0 CSL Hommage R)

Wat een beauty… En dan hebben we het deze keer niet op de ravissante ...

Eindelijk officieel: De Audi e-tron GT en RS e-tron GT (en de prijzen)

Hij komt meteen met de 646 pk krachtige RS. De Taycan voor de man ...