Pagani Huayra Tricolore is een ode aan Le Freche Tricolori

Tradities…

In 2010 vierde Pagani de 50ste verjaardag van Le Freche Tricolori, het stuntteam van de Italiaanse luchtmacht, met een Zonda Tricolore. Nu, tien jaar later, eren ze deze waaghalzen voor hun 60ste verjaardag opnieuw, nu met een Huayra Tricolore, een exclusief speeltje waar slechts 3 exemplaren van gebouwd worden aan 5,5 miljoen euro per stuk kosten. Elk van de drie krijgt een aparte nummer, zijnde #0, #1 en #10, of zowat de belangrijkste posities binnen de vliegtuigformatie.

De Pagani Huayra Tricolore kan je herkennen aan de Italiaanse driekleur op de flanken, dezelfde drie strepen die je ook op de Aermacchi MB-339, het jachtvliegtuig van Le Freche Tricolori. Verder werd deze Huayra in speciaal blauw opgetrokken en mogen, uiteraard, ook de carbon elementen niet ontbreken.

Wel een tof detail is de aanwezigheid van een pitotbuis op de neus, een instrument dat bij gevechtsvliegtuigen gebruikt wordt om de luchtsnelheid te meten. Verder nog een leuk detail de vierpuntsgordel aan de kuipzetels, die zijn dezelfde als die in de Aermacchi van Le Freche Tricolori.

Onderhuids, of beter centraal achterin de Pagani Huayra Tricolore vinden we een gepimpte V12-biturbo van AMG. Die heeft een piekvermogen van 828 pk en een maximumkoppel van 1.100 Nm dat naar de achterwielen wordt gepusht via een gerobotiseerde zevenbak. Een driftje is dus nooit erg ver weg.

Soit, nu de lotto nog…als we hem nog kunnen bestellen natuurlijk…

You May Also Like

Zo klinkt een 2.000 pk sterke (elektrische) Lotus Evija (video)

Zoals een Type 49 De Lotus 49 was een Formule 1-racewagen ontworpen voor het ...

MenStyle on Tour: Brussels Motor Show

Met Focus en WTV in ons zog… We worden zowaar nog echte BV’s. Zo ...

LF-Z Elecrified Concept toont de richting waar Lexus naartoe wil

En die richting is tegen 2025 veel nieuwe elektrische modellen Naast een pak hybride ...