Pagani Huayra Tricolore is een ode aan Le Freche Tricolori

Tradities…

In 2010 vierde Pagani de 50ste verjaardag van Le Freche Tricolori, het stuntteam van de Italiaanse luchtmacht, met een Zonda Tricolore. Nu, tien jaar later, eren ze deze waaghalzen voor hun 60ste verjaardag opnieuw, nu met een Huayra Tricolore, een exclusief speeltje waar slechts 3 exemplaren van gebouwd worden aan 5,5 miljoen euro per stuk kosten. Elk van de drie krijgt een aparte nummer, zijnde #0, #1 en #10, of zowat de belangrijkste posities binnen de vliegtuigformatie.

De Pagani Huayra Tricolore kan je herkennen aan de Italiaanse driekleur op de flanken, dezelfde drie strepen die je ook op de Aermacchi MB-339, het jachtvliegtuig van Le Freche Tricolori. Verder werd deze Huayra in speciaal blauw opgetrokken en mogen, uiteraard, ook de carbon elementen niet ontbreken.

Wel een tof detail is de aanwezigheid van een pitotbuis op de neus, een instrument dat bij gevechtsvliegtuigen gebruikt wordt om de luchtsnelheid te meten. Verder nog een leuk detail de vierpuntsgordel aan de kuipzetels, die zijn dezelfde als die in de Aermacchi van Le Freche Tricolori.

Onderhuids, of beter centraal achterin de Pagani Huayra Tricolore vinden we een gepimpte V12-biturbo van AMG. Die heeft een piekvermogen van 828 pk en een maximumkoppel van 1.100 Nm dat naar de achterwielen wordt gepusht via een gerobotiseerde zevenbak. Een driftje is dus nooit erg ver weg.

Soit, nu de lotto nog…als we hem nog kunnen bestellen natuurlijk…

You May Also Like

MenStyle Road Test: BMW iX3

De eerste 100% elektrische BMW na de i3  We hebben er lang naar uitgekeken, ...

Configureer nu jouw Alfa Romeo Giulia GTA/GTAm

Ook de prijzen zijn nu gekend… Alfa Romeo viert zijn 110 jaar en doet ...

Op avontuur in de nieuwe Land Rover Defender met daktent

Met je hoofd in de wolken… Doorheen zeven decennia van baanbrekende innovaties heeft Land ...