Jacob & Co komt met horloge voor echte grootgrondbezitters

Na ‘The Godfather, nu de ‘Monopoly’-serie

Wie een Jacob & Co in zijn horlogekast heeft zitten is volgens ons sowieso al een grootgrondbezitter want de prijzen van deze exclusieve horloges overstijgen vaak de prijs van een riante villa. Nadat ze eerder al series hadden met als topic ‘The Godfather’ of het gerenommeerde Bugatti is er nu een serie ‘Astronomia Alec Monopoly’, een dikke vette knipoog naar het misschien wel bekendste bordspel ter wereld.

Het is een samenwerking tussen de New Yorkse juwelier en de bekende graffitikunstenaar Alec Monopoly. Dit resulteerde in een 18-karaats gouden kast met een gebogen koepel van saffierglas en vier vensters aan de zijkant. De personages zijn allemaal met de hand gemaakt en in goud gegoten.

De kunstenaar is alvast opgetogen met de samenwerking en nog meer met het resultaat: ‘Ik ben al jaren bezig met het ontwikkelen van levendig en kleurrijke karakters die ik in het tijdloos horloge heb geïntegreerd, je ziet variaties van herinterpretaties ervan in mijn schilderijen en sculpturen.  Het is zo opwindend om ze op zo’n kleine maar significante schaal tot leven te zien komen.”

Prijs van dit extravagant speeltje? 600.000 dollar of omgerekend zo’n 505.833 euro. Bestellen (of het maken van een afspraak) kan HIER. 

 

You May Also Like

SodaStream lanceert kleurrijke Pride Box

Een limited edition van SodaStream ter ere van de Pride Month Net als voorbije ...

Op huizenjacht met knapperd Leylah Alliet (Interview)

Wie ons al langer volgt, is ongetwijfeld de knappe Leylah Alliet, ooit Eerste Eredame ...