Een stijlvoller alternatief voor Crocs? Deze Jordan Roam Slides

Naast het schuim op ons pint, nu ook eentje aan de voeten…

Ze zijn in, instappers gemaakt uit schuim. Naast de allerlelijkste ever, de Crocs, de collab Adidas/Kanye met hun Yeezy, Steve Madden en New Balance is het nu de beurt aan Nike en Jordan om op de kar van de ‘schuiminstappers’ te stappen.

Het resultaat? De gloednieuwe Jordan Roam Slides. De slides hebben een unieke binnenzool bestaande uit olifantenprint en vinden we individuele schuimkussentjes op de buitenzool die los van elkaar samendrukken voor extra grip en een nog meer aparte en 100% Jordan DNA-uitstraling.

Bij de Jordan Roam glijd je zo naar binnen en ben je binnen een paar seconden op pad. Gemaakt van een solide stuk flexibel maar stevig schuim, bieden deze instappers gedempt comfort bij elke stap. Rubber op de voorvoet en hiel geeft je tractie waar je het het meest nodig hebt, terwijl ventilatieopeningen op het bovenwerk helpen om alles luchtig en ademend te houden. Weg zweetvoeten die je misschien wel zou oplopen bij standaard loafers of gewone sneakers.

Ook leuk is de verpakking. Zo worden deze slides afgeleverd in een exclusieve doos die de inspiratie achter deze slides verklapt, zijnde Jordan Motorsport Heritage. Hoe is het legendarische nummer 23 dan geen basketballer? Jawel maar motorfan Michael Jordan moest eigenlijk instemmen met het stoppen met motorrijden toen hij zijn eerste NBA-contract tekende. Hoewel hij zelf niet op de motor zat, bleef zijn passie door de jaren heen bestaan en in 2004 werd het allemaal officieel met de oprichting van zijn eigen motorteam. Michael Jordan richtte het Jordan Motorsports-team op en verzamelde binnen de vijf weken een team rijders, een taak die normaal gesproken ongeveer een jaar in beslag zou nemen, om mee te doen aan de Daytona-race van 2004.

Toen het team Daytona binnenreed, was Jordan Motorsports nog niet eens officieel aangekondigd. Maar de racewereld nam kennis van de gelikte motorpakken en motorontwerpen van Nike’s Mark Smith, die met succes het team van kleding voorzag nadat MJ hem de opdracht had gegeven om hun esthetiek in die paar korte weken te ontwerpen. Ontwerpen die nu een vervolg krijgen met deze nieuwe slides die slechts, en laat dat ook nog eens goed nieuws zijn, met zijn 60 dollar ook nog eens een pak goedkoper zijn dan zijn concurrenten.

You May Also Like

Zo ontstond de bliksemsnelle Alfa Romeo GTA(m)

Een beestje!  Aan het einde van een jaar dat in het teken stond van ...

June Peers, nuchter Vlaams topmodel met tonnen ambities (Interview)

Niet COVID-19, wel door een topmodel heeft Antwerpen alle reden om zich vandaag het ...

Mini Electric mosaert, wanneer automotive & fashion hand in hand gaan

Formidable MINI Belux en het Belgische creatieve label mosaert, waar onder andere Stromae één ...